Promovisana lopta za SP 2018: Ima čip za praćenje!

Autor:

Lionel Mesi, Alvaro Morata, Mats Humels i druge zvezde svetskog fudbala testirali su loptu koja će biti korišćena na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

2
A- A A+

Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta i definitivno će se igrati adidas loptom "Telstar 18"!

Reč je o modelu koji je naslednik "Telstara" sa Mundijala u Meksiku 1970, a u sebi ima ugrađen NFC čip koji šalje informacije na telefon korisnika, što je inovativni i tehnološki skok u odnosu na sve ranije modele lopti na Svetskim prvenstvima.

"Nakon povezivanja i ostvarene interakcije, svaka lopta će da generiše jedinstven identifikator, otključavajući ekskluzivni sadržaj i informacije koje će slati nazad na telefon korisnika. Personalizovano iskustvo, kao i prepoznavanje lokacije na kojoj se koristi, doneće nove izazove za korisnike tokom pripreme za Svetsko prvenstvo", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Tehnološki napredak u odnosu na ranije lopte je ostvaren u mnogim segmentima, uključujući potpuno novi dizajn panela, sa metalik printom i grafičkim efektom teksture koji je napravljen da bi obezbedio performanse i izdržljivost na stadionu i na ulici. Održivost je glavni fokus lopte Telstar 18, sa elementima koji uključuju i recikliranu ambalažu za pakovanje".

Loptu su testirale zvezde svetskog fudbala među kojim su Lionel Mesi, Alvaro Morata, Mats Humels...

Cena ove lopte u zvaničnim prodavnicama biće 100 funti (113 evra).

Povezano

Sve vesti