• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poštari" dobijaju 13. platu, i nastavljaju štrajk

Izvor MONDO/Agencije

Razgovori sindikata Pošte i premijerke Brnabić su bili konstruktivni, odgovorena je isplata 13. plate iz profita preduzeća, ali borba za veću redovnu platu se nastavalja.

Srpske pošte su u štrajku, pregovara se sa Vladom oko većih redovnih plata ali i isplate "13.", a zbog zastoja u "proizvodnji" muku muči i Carina.

DOGOVOR S PREMIJERKOM - DODATAK IZ PROFITA

Premijerka Srbije Ana Brnabić, predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Mira Petrović razgovarali su danas i postigli dogovor o isplati zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da Vlada Srbije uvažava činjenicu da su plate u ovom preduzeću zamrznute od 2011. godine, kao i da su zaposleni podneli teret mera fiskalne konsolidacije započetih 2014. godine i dodaje da je Pošta Srbije jedno od javnih preduzeća koje pozitivno posluje i redovno uplaćuje novac u budžet Srbije.

Sindikat PTT Srbije i sindikat JP PTT saobraćaja Srbija Nezavisnost, ranije danas su najavili protest zaposlenih u Pošti Srbije za nedelju, 12. novembar, u Beogradu pod parolom "Vratite nam oteto", jer su nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema zaposlenima u tom javnom preduzeću.

SINDIKAT: ŠTRAJK OSTAJE!

Predsednik Sindikata Pošta Srbije (PTT) Aleksandar Palović izjavio je večeras da je razgovor sa predsednicom vlade Anom Brnabić bio konstruktivan, ali da ne odustaju od najavljenog protesta. "Razgovor je bio konstruktivan, upoznali smo premijerku sa pojedinostima koje ona nije znala, uvažili smo njene argumente, ali i ona naše. Ipak od štrajka ne odustajemo", rekao je Pavlović za agenciju Beta.

On je kazao da je sa predsednicom vlade postignut dogovor o isplati iz dobiti preduzeća, koju su do sada radnici dobijali kao 13. platu.

"Saglasili smo se da je nedopustivo da sa ovako niskim zaradama udjemo u 2018. godinu i da moramo da sačekamo zakon o zaposlenima u javnoj upravi. Ipak, premijerka je svojim ljudima naložila da urade finansijsku analizu poslovanja preduzeća kako bi se utvrdilo da li postoje rezreve za unutrašnju preraspodelu sredstava", rekao je Pavlović.

MUKA I ZA CARINU

Do zastoja u poštanskom saobraćaju, u sve tri carinsko-poštanske ispostave - u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, došlo je usled štrajka poštanskih službenika, navela je Uprava carina.

Uprava carina je saopštila da su mnogo brojne primedbe stranaka zbog toga.

Pošta Srbije: Nelegalan protest u Zemunu

"U Beogradu se od 8. novembra pošiljke ne isporučuju i ne otpremaju iz Glavnog poštanskog centra, iako se postupak carinjenja pristiglih pošiljaka odvija uobičajenom dinamikom", navela je Uprava carina.

Dodaje se i da je "slična situacija i u Novom Sadu i Nišu".

Carina upozorava da bi nastavak štrajka u Pošti Srbije mogao dovesti do potpune blokade rada carinsko-poštanskih ispostava.

Komentari 107

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BELI_ORAO

Postu treba pod hitno privatizovati,jer je u posti totalni javasluk.Pod hitno privatizacija i sto dalje uposljavanje stranackih kadrova je jedino resenje

Severnjak

Diskriminacija??? A za ostale 13ta plata?

Bo

Postoji legenda koja kaže da su jednom građani u Srbiji sreli treznog poštara.

special image