• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasni se s budžetom, kriv je MMF!?

Izvor MONDO/Fonet

Vlada Srbije kasni sa iznošenjem predloga državnog budžeta za sledeću godinu, a kao krivac za to naveden je - Međunarodni monetarni fond (MMF). "Bolje i mala plata nego bez plate", kaže za tekstilce premijerka.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rok za iznošenje predloga državnog budžeta za sledeću godinu probijen zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Očekujem da će, kada se zaključi aranžman sa MMF, i budžetski kalendar biti usklađen, rekla je Ana Brnabić novinarima posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske.

"BOLJE MALA PLATE NEGO BEZ PLATE"

Odgovarajući na pitanje o tvrdnji međunarodne oragnaizacije koja se bavi zaštitom radnika da 100.000 ljudi u srpskoj tekstilnoj industriji radi u veoma lošim uslovima za strane firme, Ana Brnabić je izjavila da će kada se stopa nezaposlenosti spusti ispod 10 odsto biti stvorena drugačija dinamika na tržištu rada.

Rade po deset sati za strance a dobijaju "packe“

"Voleli bi da otvaramo radna mesta sa prosečnom platom od 2.500 evra, ali nismo infrastrukturno opremljeni, niti povezani da bi mogli da privučemo takvu vrstu investicija", konstatovala je Ana Brnabić.

Imali smo veliku nezaposlenost i u tom trenutku morate da dovedete investitore, kako bi je smanjili, izjavila je Ana Brnabić i dodala: Imamo zdrav rast i razvoj i moramo da razmislimo kako da od ekonomije zasnovane na investicijama napravimo korak ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama. O tome nismo mogli da razmišljamo pre nekoliko godina.

Tada su radnici bili pred izborom da imaju neki posao sa malom platom ili nikakav posao bez plate, rekla je Ana Brnabić.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gadza

Jeste uvek vam je kriv neko drugi a ne vaša nesposobnost

Betolini

Evo moja zena radi u textilnoj industriji i nije u pitanju samo mala plata . Procitajte ceo izvestaj, ja ga jesam procitao i to bas na mondu-hvala na tome, pa onda komentarisite sve sto su naveli. Plata, uslovi rada, ne reagovanje drzavne inspekcije, izivljavanje poslodavaca, subvencije i td. Od sutra ode na bolovanje posle ovog komentara premijerke.

Ja

Da, da... malo ih izbori poremetili...

special image