Bivšu teniserku otac brutalno tukao!

Autor:

Nekada četvrta teniserka sveta Jelena Dokić progovorila je o zlostavljanju koje je godinama trpela od agresivnog oca

36
A- A A+

Jelena Dokić je nekada bila četvrta teniserka WTA liste, a sada je prevremeni teniski penzioner, zbog čega je imala vremena da se posveti pisanju autobiografije pod nazivom "Unbreakable", gde je otkrila šokantne detalje zlostavljanja koje je trpela do strane oca Damira Dokića.

U trenutku kada je bila na vrhu svoje karijere, Jelena je otkrila da ju je otac šibao kaišem svaki put kada bi imala lošiji performans na treninzima i šutirao toliko jako da ju je često ostavljao punu modrica i krvavu.

Neretko ju je dok je bila tinejdžerka nazivao "ku*vom" i "dro*om", prenosi "Dejli Telegraf".

Dokić je otkrila da je ipak najstrašnije premlaćivanje doživela kada je 2000. godine izgubila u ranim mečevima na turniru u Kanadu.

"Imam užasno sećanje na to koje će mi zauvek ostati urezano... Na kraju sam se onesvestila. Krvnički me je pretukao."

Damir je važio za jednog od najgorih očeva teniserki koji se često svađao sa sudijama i čak tri puta (od četiri) dobio zabranu prisustvovanja turnirima.

Izbačen je sa Vimbldona 2000. godine zato što je razbio telefon novinara, iz U.S. Opena zbog maltretiranja kelnera oko cene ručka, a 2001. godine je morao da napusti Australian Open jer je agresivno tvrdio da je meč bio "namešten" protiv njegove ćerke.

U zatvoru je proveo 15 meseci nakon što je 2009. godine pretio ambasadoru Australije u Srbije ručno granatom.

Jelenina autobiografija će biti objavljena 12. novembra.

Povezano

Sve vesti