KRIVIČNA ženi za krađu viljuške iz 13. veka

Autor:

Policija u Vranju podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnje žene zbog sumnje da je ukrala muzejski eksponat.

0
A- A A+

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv žene (48), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je ona, 12. novembra ove godine, sa izložbe "Jelena velika kraljica", koja se održavala u Galeriji Narodnog muzeja, otuđila eksponat - viljušku iz srednjeg veka, navodi se u saopštenju Policijske uprave Vranje.

Beogradski mediji su ranije javili da je policija u Vranju uhapsila ženu skitnicu, koja je pre otvaranja izložbe "Jelena velika kaljica" ukrala viljušku iz 13. veka "sa trpeze srpskih vladara u državi Raškoj".

Direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković rekao je za "Blic"da je "kradljivica uhapšena četiri sata posle otvaranja izložbe zahvaljujući snimcima sa video nadzora".

Novinari su obavešteni da u Srbiji postoje samo tri ovakva muzejska eksponata stara čak osam vekova.

Izložba posvećena srpskoj vladarki Jeleni Anžujskoj otvorena je povodom slave Svetog kralja Milutina, koju obeležava Narodni muzej u Vranju.

Povezano

Sve vesti