"Hvala svima, bolje je da se povučem"

Autor:

Košarkaš Arisa iznenada je objavio odluku o završetku karijere.

"Hvala svima, bolje je da se povučem" Foto: MN Press

Američki krilni centar Brent Petvej (32) u nedelju je preko Twittera saopštio da je vreme da prestane da igra košarku.

On je dan ranije sa mnogo entuzijazma najavio svoj nastup u gradskom derbiju protiv PAOK-a, ali je "potonuo" posle poraza rezultatom 63:57 i svoje slabe partije.

Veteran u timu Arisa za devet minuta na parketu nije uspeo da postigne nijedan poen. Zabeležio je dva skoka i jednu asistenciju, a uz to su mu dosuđene čak četiri lične greške.

"Ako više ne mogu da dam doprinos na terenu, onda je vreme da prestanem da igram košarku. Trenutno se 'raspadam' i preuzimam odgovornost za to. Bolje je da se odmah povučem, za dobrobit svog tima", napisao je Petvej na svom profilu.On je počeo profesionalnu karijeru 2007. godine u razvojnoj ligi, a 2009. se preselio u Evropu. Najviše vremena proveo je u Grčkoj, kao član Ilisijakosa, Retimna i Olimpijakosa.

Poslednje dve sezone igrao je za italijanski Sasari i tursku Karšijaku, a letos se vratio u Grčku, potpisavši za "ratnike" iz Soluna.

"Hvala svim mojim saigračima i trenerima, kao i svim timovima za koje sam igrao, zato što su mi dali šansu. Niko nikada nije mislio da ću biti uspešan, tako da sam zahvalan za sva dobra vremena u košarci. A, bilo je sjajnih vremena!", dodao je Petvej.

Na kraju je deo odgovornosti za svoju odluku Amerikanac prebacio na sudije.

"Kada me tretiraju kao početnika i sviraju mi faulove i kada ne pipnem protivnika, da, onda je vreme da se poklonim i odem".

Povezano

Sve vesti