Ove stvari o vašoj vezi ne otkrivajte nikome

Autor:

Ima nekih stvari koje treba da ostanu između tebe i osobe koju voliš. Uvek.

9
A- A A+

Normalno je da povremeno sa prijateljima ili članovima porodice pričate o svojoj vezi, jer ponekad imamo potrebu da sa nekim podelimo sve ono u vezi sa partnerom što nam ide na živce. Ponekad, želimo da podelimo i stvari koje nas čine srećnima. Ali, ima nekih tema koje ne bi trebalo da načinjete ni sa kim osim sa osobom sa kojom ste u vezi.

Problemi u seksu

Možda već neko vreme nemate seks, iz ovih ili onih razloga, i imate potrebu da se poverite prijateljici. Ako to uradite, može se desiti da vas ona uteši, govoreći vam da je to potpuno normalno i da i ona i njen partner povremeno imaju takve periode bez seksa.

Terapeut Irina Firstajn kaže da razgovor na tu temu sa bilo kim, osim sa partnerom nije dobra ideja iz više razloga.

"Ovakvo priznanje 'normalizuje' problem koji bi zapravo trebalo da rešavate. U takvim situacijama, prijateljica će poželeti da vas uteši, ali zapravo vam ne čini uslugu. Takođe, ljudi ponekad i slažu da bi se poistovetili sa osobom sa kojom razgovaraju", kaže Firstajn za Redbook.

U ovakvim slučajevima, jedina osoba sa kojom bi trebalo da razgovarate je osoba sa kojom ste u vezi. To je jedini način da rešite stvari i da se sve vrati u normalu.

Problemi sa roditeljima vašeg partnera

Često se dešava da se žene žale na odnos sa majkom svog partnera. Ali, Irina Firstajn kaže da bi i ovo trebalo da zadržite za sebe.

Ako o ovom problemu razgovarate sa drugaricom, može se desiti da posle tog razgovora stvari budu samo gore, a sukob se zaoštri, ili ćete se osećati loše ako vaša prijateljica sa majkom svog partnera ima savršen odnos.

Uz to, uvek morate da računate na mogućnost da to što ste pričali nekome sa strane dođe do vašeg partnera, što bi moglo da izazove probleme u vašem odnosu.

Ako vas odnos majke vašeg partnera prema vama uznemirava, najbolje bi bilo da o tome porazgovarate sa njom, a ako to ne urodi plodom, razgovarajte sa osobom koju volite.

Seksualne fantazije vašeg partnera

Svi imamo neke fantazije, a ako ih je partner podelio sa vama, budite srećni što ste dovoljno bliski da o tome možete da razgovarate.

Ne prepričavajte ih drugaricama, jer su u pitanju vrlo intimne stvari.

Uostalom, stavite se na njegovo mesto, kako biste se osećali kad bi neki od njegovih prijatelja znali šta vas tačno najviše uzbuđuje? Nije baš prijatno, zar ne?

Prevara

Ko god od vas dvoje da se upustio u švrljanje, to treba da rešavate - vas dvoje.

Ako ste ga prevarili, prijateljice će vas osuđivati (sa razlogom ili bez razloga, manje je važno).

Ako je on vas prevario, i vi to ispričate drugaricama koje vas vole oduvek, a rešite da ipak partneru oprostite, možete očekivati da će vas drugarice na to što se desilo podsećati svaki put kad se posvađate sa osobom koju volite.

Porodične stvari

Možda se radi o nekim porodičnim problemima, možda o neslaganju sa roditeljima... Nemojte o onome kroz šta vaš partner prolazi pričati svojim prijateljima ili svojim roditeljima.

Ako možete, razgovarajte sa osobom koju volite i pomozite joj da reši probleme ili da što lakše prebrodi situaciju. To je jedino pametno i pristojno što možete da uradite.

Finansijsko stanje

Finansije vašeg partnera su njegova privatna stvar i vi ste jedina osoba koja u njih može da bude upućena i to samo ako on to želi. Nikoga drugog se ne tiče da li je vaš partner prekoračio dozvoljeni minus ili kasni s ratom za kredit.

Ako možete da pomognete, pomozite. I ne pričajte naokolo o tome.

Neke stvari je najbolje da prosto zadržite za sebe. Ako vam nešto od ovoga smeta, razgovarajte sa partnerom, to je jedini način da problem rešite pristojno i tako da nijedno od vas ne bude povređeno.

Srećni parovi ovo nikada ne rade

Ako ovo imate, ne tražite dalje

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Šta stvarno znači BEZUSLOVNA ljubav

Povezano

Sve vesti