Koliko će Hrvati podeliti para pred SP? Sve se zna

Autor:

Hrvatska je izborila plasman na Mundijal 2018, ali i jasno definisala ko će dobiti koliki deo "kolača"

1
A- A A+

Fudbalska reprezentacija Hrvatske trijumfom u baražu protiv Grčke obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Rusiji.

Za sam plasman na Mundijal Hrvatski nogometni savez, kao i svi ostali savezi čije su zemlje obezbedile mesto u Rusiji, dobiće osam miliona dolara, plus milion i po dolara na ime priprema za taj turnir.

Hrvati su, za razliku od nekih drugih selekcija, pre početka kvalifikacija jasno definisali kako će međusobno savez, igrači i stručni štab podeliti tu nagradu.

Hrvatski mediji prenose da su najiskusniji u timu, kapiten Luka Modrić i njegovi zamenici Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka, sa predsednikom HNS Davorom Šukerom dogovorili da će taj novac biti raspoređen u odnosu 60:40 u korist saveza.

To znači da će HNS dobiti 4,8 miliona dolara, a igrači i stručni štab 3,2 miliona dolara.

Novac namenjen igračima i članovima stručnog štaba deliće se u odnosu 80:20 u korist fudbalera.

Reprezentativcima Hrvatske tako će pripasti 2,56 miliona dolara, a 640.000 dolara deliće Zlatko Dalić i njegovi pomoćnici, ali i bivši selektor Ante Čačić.

Jedino što će igrači i stručni kadar odlučiti je koliko će svako pojedinačno dobiti, a to će zavisiti od zasluga, odnosno koliki je doprinos pojedinačno svako od njih dao tokom kvalifikacija i baraža.

FIFA je još ranije saopštila da je za 32 reprezentacije koje će učetvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji na ime ukupnih troškova izdvojila 791 milion dolara, odnosno 40 odsto više novca nego za prethodni Mundijal održan 2014. u Brazilu. Jasno i precizno je određeno i koliko će koja selekcija, shodno rezultatima koje postigne dobiti, a svetski prvak inkasiraće 38 miliona dolara.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti