Rukomet: Skraćen spisak za SP

Autor:

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović precrtao je šest imena sa prvobitnog spiska igračica za Svetsko prvenstvo

0
A- A A+
rukometašice Srbije Foto: MN Press

Selektor Srbije Ljubomir Obradović objavio je skraćeni spisak sa imenima igračica na koje računa na završnim pripremama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj koje počinje 1. decembra.

Na njemu se nalazi 22 imena, koje će od 20. novembra u deset dana odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Slovačke u Pančevu i Beogradu (22. i 23. novembar), kao i dve utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore u Baru (26. i 27. novembra).

"Imamo još jedan vikend utakmica u evropskim kupovima i nacionalnim prvenstvima, tako da se nadam da ćemo stati samo na povredi Janjušević, koja je teže prirode. Imamo 22 devojke na spisku, koje će, uz malo sreće, biti tu. Nekoliko devojaka igra u nedelju za svoje klubove, tako da će na pripremama biti tek od ponedeljka ili utorka. To su poznati problemi sa kalendarom, kada pričamo o jednom velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo", izjavio je selektor Obradović.

Na spisku su:

Golmani: Katarina Tomašević (Dunaujvaroš), Dragica Tatalović (Magura) i Marija Čolić (Nica).

Krila: Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Ankara), Milica Rančić (Jagodina), Katarina Krpež-Šlezak (Erd), Lidija Cvijić (Tulon) i Željka Nikolić (Munisipal Krajova).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Brest), Marija Obradović (Mecingen), Sanja Damnjanović (Šiofok), Ana Lazić (Minakva), Andrea Lekić (Vardar), Tamara Radojević (Kisvardai), Jelena Lavko (Alba Fehervar), Marina Dmitrović (Kišvardai), Dijana Števin (Seles sur Bel) i Sandra Kuridža (HBCSA).

Pivoti: Slađana Pop-Lazić (Brest), Dragana Cvijić (Vardar) i Marija Lojpur (Medicinar).

"Neke igraju više, druge manje u svojim klubovima. Neke su izašle iz povrede, kao Slađana Pop Lazić. Drugi je naboj kada se igra za reprezentaciju. U klubu ima raznih problema, bio sam i sam stranac, znam kako je. Neka one dođu zdrave u Beograd, pa ćemo mi popraviti šta je potrebno", naveo je selektor Srbije.

Srbija će prve pripreme mečeve odigrati sa Slovakinjama, koje neće učestvovati na SP, ali Obradović ne sumnja da će to biti dobra provera.

"Nismo izabrali Slovačku da bi nam one simulirale protivnice u Nemačkoj. Rukomet je isti u celom svetu, nema iskakanja iz šema. Ko se bolje snađe i ima veći individualni kvalitet - pobeđuje", jasan je Obradović.

Svetsko prvenstvo će se održati od 1. do 17. decembra.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti