NE RADITE TO: Putevi o "divljoj" vožnji autoputem

Autor:

Povodom tragične saobraćajne nezgode na trasi nezavršene deonice auto-puta Ub - Lajkovac, Putevi Srbije i Koridori Srbije apeluju da građani ne koriste neotvorene i nezavršene puteve.

1
A- A A+

autoput, put, drum, saobraćaj, vožnja, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić

U državnim putarskim firmama navode da građani u želji da što pre stignu na željenu destinaciju često uklanjanju barijere sa puteva koji nisu u funkciji i upozravaju da se radi o krivičnom delu.

U zajedničkom saopštenju ova dva preduzeća apeluju na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kao i da ne koriste deonice auto-puteva koje su u izgradnji.

"Posebno skrećemo pažnju građanima da ne uništavaju, ne oštećuju i ne pomeraju postojeću saobraćajnu signalizaciju, ne uklanjaju barijere u zoni radova, ne otvaraju 'divlje' ulaze ili izlaze sa i na auto-puteve, ne seku žicu i ograde na auto-putu, jer time direktno ugrožavaju živote svih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Stravičan udes na autoputu kod Uba: Ima mrtvih

Kako se navodi u saopštenju, građani često puteve koji nisu u funkciji pretvaraju u trase za rekreaciju, trke ili sklanjaju barijere kako bi skratili put i brže stigli do željene destinacije i upozoravaju da je u pitanju krivično delo čime se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja.

Mrkonjić o krivičnoj prijavi: Ništa ne znaju...

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene kada je vozilo sletelo s puta na deonici Koridora 11 koja još nije otvorena za saobraćaj od Uba do Lajkovca.

Više javno tužilaštvo u Valjevu utvrđivalo juče sve okolnosti nesreće, a na tu deonicu putu trebalo je da dođu i građevinska i Inspekcije za bezbednost saobraćaja na ovu deonicu puta.

Do nesreće došlo je, kada je "mercedes" udario u postavljene betonske barijere, koje označavaju kraj urađenog auto-puta, na deonici Ub-Lajkovac u selu Stublenici.

Povezano

Sve vesti