Nudio se Lesteru i Evertonu, ali ide u Vijetnam

Autor:

Društvo će mu, verovatno, praviti nekadašnji saigrač iz Mančester junajteda.

0
A- A A+

Posle uloge asistenta u stručnom štabu Dejvida Mojesa, a po njegovom odlasku i vršioca dužnosti glavnog stratega Mančester junajteda, činilo se da je Rajan Gigs na početku nove karijere.

Te četiri utakmice 2014. na klupi kluba kojem je posvetio čitavu igračku karijeru bile su, ipak, jedine u kojima je samostalno vodio neki tim.

Nudio se nedavno slavni Velšanin gazdama Lestera i Evertona, međutim, do saradnje nije došlo.

Da li razočaran takvim raspletom ili zadovoljan ponudom koju je dobio, tek, Gigs je odlučio da od 20. novembra naredne dve godine provede u Vijetnamu, gde će biti direktor PMF akademije (Promotivni fond vijetnamskih fudbalskih talenata). Njegova uloga biće da trenira decu, ali i drži seminare trenerima, kao i da pomogne razvoju PMF akademije koja za cilj ima da postane ravnopravna najvećim fudbalskim akademijama širom sveta.

Engleski mediji prenose da bi tamo mogao da mu se pridruži i dugogodišnji saigrač, Pol Skols, koji bi imao ulogu tehničkog savetnika.

Nema sumnje da će klinci u Vijetnamu dobiti fantastične učitelje, a njih dvojica priliku da "peku zanat" za povratak u Evropu.

Jer, bilo bi šteta da takve dve fudbalske veličine ne nastave da prenose svoje znanje na buduće generacije, ali u nekoj mnogo ozbiljnijoj ulozi.

Povezano

Sve vesti