Rade Zagorac: Želim u Partizan!

Autor:

Mladi košarkaš progovorio o mogućnosti da zaigra za crno-bele.

217
A- A A+
Rade Zagorac Foto: MN Press

Iznenadni povratak Radeta Zagorca iz Sjedinjenih Američkih Država mogao bi da iskoristi Partizan. Već danima se može čuti da crno-beli žele 22-godišnje krilo, a u emisji "U obruču" na TV Arena Sport i sam je progovorio o toj temi.

"Što se tiče Partizana...", usledio je zagonetni osmeh, a onda i pojašnjenje situacije:

"Od samog starta kada se pojavila ta priča imao sam želju da zaigram za Partizan. Još od dečačkih dana nadao sam se da ću igrati za Partizan, reprezentaciju i u NBA. Još smo u nekoj sivoj zoni, pregovori su u toku i ne mogu ništa konkretno da kažem o tome. Sve je do mog agenta i Uprave Partizana".

Na pitanje voditelja može li se reći da je u ovom trenutku Partizan najbliži njegovom potpisu, mladi košarkaš takođe nije bio konkretan.

"Ne mogu to, zaista, da kažem. Sve je stvar pregovora. Sve je fleksibilno i možda će već sutradan biti drugačija situacija. Pregovori su u toku i nadam se najboljem rešenju".

Podsetimo, Rade Zagorac je samo dan pred početak NBA sezone ostao bez angažmana u Memfisu, pošto je klub odlučio da raskine ugovor. Od tada je u potrazi za novim klubom...

I ZVEZDA JE BILA OPCIJA, ALI SAMO 2016.

"Prošlog leta je postojala opcija da obučem dres Crvene zvezde kada smo konstruisali plan da odem u NBA, ali smo procenili da ta opcija nije najbolje rešenje i odlučili smo da ostanem u Megi. Ovog puta, koliko ja znam, nije bilo kontakta sa Zvezdom. Bar mi moj agent nije ništa preneo", ne krije Rade Zagorac.

"Bila je to vrsta šoka. Bez ikakvih navoda i insinuacija da se tako nešto može desiti. U tom trenutku ti se svet sruši, što je i normalno... To je iniciralo da odvojim slobodno vreme za sebe, tražio sam od agenta da provedem vreme sa porodicom i prijateljima i da odmorim glavu kako bih doneo pravu odluku za dalje".

Odlazak u NBA temeljno je pripreman još od prošle sezone...

"Cela stvar oko mog odlaska u NBA imala je prilično dugu pozadinu. Sve je išlo po planu od starta, postignuto je sve što je bilo željeno i, iskreno, bio sam zatečen onim što se dogodilo. Ali, to je sve jedan veliki biznis i morao sam da prihvatim takvu odluku i okrenem se daljem toku karijere", smireno prihvata mladi košarkaš ono što se dogodilo i dodaje:

"Od starta sam bio upućivan da će sve izgledati drugačije, da ću morati da prođem određeni period adaptacije, sve je bilo izuzetno isprogramirano, od ishrane do treninga i načina života. NBA je dijametralno suprotan evropskoj košarci. Ne mislim ništa loše, samo je sve na mnogo višem nivou".

Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno