Gospodar nastavaka!

Autor:

Amazon potvrdio snimanje serije "Gospodar prstenova" i otkrio delove zapleta!

5
A- A A+

Striming servis Amazon potvrdio je "šuškanje" o novoj seriji po motivima "Gospodara prstenova", skoro sto godina nakon što su priče Dž. R. R. Tolkina očarale ljubitelje fantazije.

Golum za MONDO: Gluma je mačji kašalj

Studio "Vorner", koji je filmskoj publici doneo trilogiju Pitera Džeksona ranije je osigurao prava na dalja ostvarenja po motivima priče iz Srednje zemlje.

Ovako danas izgleda družina prstena! (FOTO)

Amazon je sada potvrdio da će emitovati seriju koja će biti "pred-nastavak", odnosno baviće se događajima koji su prethodili "Družini prstena".

"Scenario će biti potpuno originalan materijal, odnosno neće se naslanjati na radnju 'Gospodara' niti 'Hobita'. Videćete mnoge voljene Tolkinove likove, ali će ovo biti potpuno originalna priča," navodi "Didžital spaj".

Isti portal piše da je Amazon već potpisao ugovor za nekoliko sezona te serije, a postoji i opcija još jednog spin-of projekta čiji se detalji drže u tajnosti.

Pet godina je trajala sudska bitka između "Vornera" i Tolkinovih naslednika, u čijem je centru bio ugovor iz 1969. godine kojim je autor dozvolio da se po motivima njegovih dela pravi "opipljiva roba". "Vorner" je navodno taj ugovor prekršio kreiranjem digitalnog sadržaja kao što su filmovi ili igre. Taj spor je konačno okončan, "na zadovoljstvo obe strane", iako detalji konačnog dogovora nisu obelodanjeni.

Piter Džekson se, za sada, nije oglasio o mogućem angažmanu na ovom projektu. Serijal "Gospodar prstenova" osvojio je 17 Oskara i zaradio skoro tri milijarde dolara na svetskim bioskopskim blagajnama.

Povezano

Sve vesti