Rusija: Imamo dokaz da SAD podržava ISIS

Autor:

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da SAD "imitirajući borbu protiv terorizma, zapravo obezbeđuju pokriće jedinicama terorističke grupe ISIS za promovisanje svojih interesa na Bliskom Istoku".

8
A- A A+

Rusko Ministarstvo saopštilo je da su "američke snage odbile da izvedu vazdušne napade na teroriste ISIS-a koji su se povlačili iz sirijskog Abu Kamala".

Operacija za oslobađanje istočnog grada Abu Kamala pokazala je da je "američka koalicija direktno podržavala terorističku grupu ISIS".

"Ove činjenice su neosporni dokaz da Sjedinjene Američke Države, koje za svetsku zajednicu imitiraju nepomirljivu borbu protiv međunarodnog terorizma, zapravo pokrivaju borbene jedinice ISIS-a da bi se obnovila njihova borbena sposobnost, da bi se one pregrupisale i iskoristile u promovisanju američkih interesa na Bliskom istoku", navodi se u saopštenju, koju prenosi Sputnjik.

Ministarstvo odbrane objavilo je u utorak fotografije na kojima se, kako se navodi, vidi višekilometarska kolona terorista koja odlazi iz Abu Kamala u pravcu prelaska Vadi el Sabha na sirijsko-iračkoj granici.

Prema podacima ministarstva, operacija koju su izvele sirijske vladine snage krajem prošle nedelje za oslobađanje Abu Kamala uz podršku ruske avijacije, otkrila je, kako se tvrdi, "činjenice o direktnom uticaju i podršci koalicije na čelu sa SAD terorista ISIS-a".

Veliki napad: Rusi s podmornice "tuku" ISIS

Povezano

Sve vesti