"Opozicija ne traži izbore"

Autor:

Šta kaže opozicija o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji...

1
A- A A+
izbori, izbori u Srbiji Foto: MONDO - ilustracija/Mario Milojević


Poslanik Đorđe Vukadinović ne veruje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

On je novinarima u Skupštini rekao da ne misli da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora svršena stvar kao što to misli većina njegovih kolega u parlamentu, navodeći da nema racionalnih razloga za izbore, a da "vlast panično pokušava da ih pronađe".

"Među razlozima za održavanje izbora vlast navodi da treba proveriti volju naroda, da je atmosfera u skupštini nepodnošljiva, te da treba izaći u susret opoziciji koja traži izbore", kaže Vukadinović uz komentar da ih niko iz opozicije ne traži.

Kako kaže, to je već viđena i providna igra i strategija koja je primenjena 2014. i 2016. godine, ali ovog puta, smatra da i pristalice SNS ne veruju mnogo u tu priču.

Međutim, on ne odbacuje mogućnost da lider SNS Aleksandar Vučić "prelomi" drugačije uz obrazloženje da ne može da se suprostavi volji članova stranke i da će je poštovati.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković ocenjuje da SNS traži izgovore da raspišu vanredne parlamentarne izbore, zato što, kako kaže, "gube izbore u prestonici".

"Ako imamo izbore samo u Beogradu, vladajuća većina gubi izbore, oni se nadaju da će loš rezultat u Beogradu amortizovati ako paralelno imaju parlamentarne izbore i sad im za to treba izgovor", rekla je Stamenković.

Dva razloga za vanredne izbore

Povezano

Sve vesti