Beta

Frka u Borcu pred Zvezdu: Dugovanja i problemi

Autor:

Da li će biti štrajka u svlačionici narednog rivala Crvene zvezde? Evo šta kaže direktor kluba.

3
A- A A+
FK Borac Čačak Foto: MN Press

Fudbaleri Borca pretili su štrajkom, obustavili treninge i najavili da će ako ne dobiju zaostale plate igrati još samo meč protiv Zvezde (sreda, 16.00 časova)

Direktor "zebri" Ivan Stevanović ipak je odbacio u utorak priče o štrajku igrača i dodao da fudbaleri "i ne mogu da treniraju kad imaju slobodan dan".

"Evidentno je da neki stariji igrači imaju određena potraživanja što nisu velike sume, jer smo oko 80 odsto duga vratili. Mi imamo 22 nova igrača koji su ovde od dva do tri meseca i gde je suludo pričati da im se duguje pet plata. Moram da se ogradim da ima igrača koji su duže u klubu i kojima se duguje nešto više. Nama je u interesu kao i Upravi kluba i finansijerima da se to što pre reši", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima procene su bile da će klub stati na noge za godinu i po dana i tog puta se držimo.

"Veliki sam optimista, a i Uprava kluba i finansijeri rade na tome uz veliku podršku ljudi koji vole ovaj klub. Ja sam ovde već dve i po godine, došli su novi ljudi, videli su kakvi su problemi, nije tu ništa novo. Svi smo svesno ušli da pomognemo klubu, jer ga volimo kao i ovaj grad i imam neku obavezu. Počeo sam ovde da treniram sa sedam godina, Borac me iznedrio", kaže Stevanović.

On je dodao da Grad Čačak mnogo pomaže i da mu je mnogo zahvalan, kao i finansijerima kluba koji ga vraćaju na mesto gde on treba da bude.

"Mi smo se na početku ovog procesa, fokusirali na vraćanje gorućih dugova i pozajmica kojih je bilo mnogo. Posle toga smo krenuli da radimo na igračkom kadru, gde smo evidentno kasnili mesec dana, ali mislim da smo skockali jedan pravi tim, što pokazuje utakmica protiv Partizana", navodi Stevanović dodajući da rezultati nedostaju, ali se boljitak oseća i da očekuje da će se postići bodovni cilj koji je planiran na početku prvenstva.

Inače, fudbaleri Borca spremni su za sutrašnji važan meć sa Crvenom zvezdom, ali ne i za izjave. Po svemu sudeći o aktuelnoj situaciji u ovom klubu između rukovodstva i igrača razgovaraće se do kraja nedelje. 

Povezano

Sve vesti