Pantić: Zašto ne i 10/10?

Autor:

"Orlići" na polovini kvalifikacija za EP imaju maksimalan učinak i želja im je da tako ostane do kraja.

Pantić: Zašto ne i 10/10? Foto: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije napravila je još jedan uspešan "dvokorak" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje 2019. organizuju Italija i San Marino.

Posle oktobarskih pobeda nad Makedonijom i Rusijom, savladane su u gostima Austrija (3:1) i Jermenija (1:0), pa "orlići" sa maksimalnih 15 bodova imaju sigurno vođstvo na tabeli grupe 7.

Rusi zaostaju pet, a Austrijanci šest bodova.

"Imali smo šanse koje nismo iskoristili, ali na kraju se sve dobro završilo. Iako ima još dosta bodova u igri, napravili smo dobar posao u ova dva meča", rekao je Danilo Pantić posle minimalne pobede u Jerevanu.

Izabranici Gorana Đorovića će do jeseni 2018. odigrati još samo jednu takmičarsku utakmicu, protiv Gibraltara 23. marta, a onda čekati gotovo pola godine do početka raspleta.

"Mislim da će samopouzdanje da raste. Ne bih da zvučim euforično, ali imamo još tri meča kući i dva na strani - zašto da ne ostvarimo maksimalan učinak", ambiciozan je Pantić.

Strelac jedinog gola, Aleksandar Lutovac, smatra da selekcija Srbije ima kvalitet da dobije sve preostale utakmice.

"Ova reprezentacija ima kvalitet da prođe grupu neporažena, nadam se da će tako i biti. Utakmice poput ove sa Jermenijom su najteže. Posle teškog gostovanja u Austriji došli smo ovde kao favoriti, ali dosta potrošeni, tako da je najbitnije je da smo osvojili nove bodove", kaže Lutovac.

Golman Boris Radunović dodao je da je duel sa Jermenijom bio komplikovan i zbog teškog terena, kao i da mu je drago što je i on dao doprinos pobedi.

"Moramo da se okrenemo narednim mečevima i u velikom stilu da odemo na prvenstvo u Italiju. Pohvalio bih saigrače jer su smogli snage da preskoče još jednu prepreku".

Povezano

Sve vesti