Neprijatno u Čikagu, Mirotić trenira i ćuti

Autor:

Uskoro se očekuje povratak Nikole Mirotića na parket, ali je i dalje "zategnuta" situacija između njega i Bobija Portisa, igrača koji ga je nokautirao na treningu.

2
A- A A+


Bobi Portis
je nokautirao Nikolu Mirotića na treningu Čikaga i poslao španskog košarkaša na bolovanje dok je njega klub suspendovao na osam utakmica...

Suspenzija je prošla i krilni centar se vratio na parket i u tri utakmice ove sezone zabeležio je odličan učinak - u proseku beleži 19,3 poena i 10 skokova po meču - dok se njegov "rival" Mirotić polako vraća treninzima.

Na prvom zajedničkom od tuče njih dvojica nisu progovorili ni reč.

"U ovom trenutku nije bilo nikakve komunikacije njih dvojice, očigledno Niko i Bobi nisu pričali", rekao je trener "bikova" Fred Hojberg pred trening u utorak: "Mirotić je razgovarao sa ostalim igračima, a mi ćemo nastaviti da radimo na tom odnosu. On će dolaziti na treninge i raditi na sebi i nadamo se da će uskoro biti spreman da igra".


Prema nekim izveštajima Mirotić je bio izuzetno besan što se Portis vratio na teren pre njega, a njegov saigrač Robin Lopez navodi da mu je "Niko" otkrio mnogo stvari na večeri, ali u poverenju.

Prve prognoze bile su da će se Mirotić vratiti u decembru, ali je pitanje da li će uopšte igrati za Čikago ove sezone pošto je moguće da će biti trejdovan. Problem je u tome što on u ugovoru ima klauzulu prema kojoj ne može da promeni tim do 15. januara.

Biće neprijatno u svlačionici...

Povezano

Sve vesti