Nikolić: Ako neko može bolje...

Autor:

Trener Partizana izjavio je da njegova ekipa nema ono što je potrebno za dobar rezultat u Evropi. O Radetu Zagorcu: "Hoće da dođe, a njegov menadžer traži 20-30.000 evra mesečno".

Nikolić: Ako neko može bolje... Foto: MN Press

Priželjkivao je Miroslav Nikolić pobedu Partizana nad Albom, između ostalog da mu ulepša krsnu slavu, a dobio je bledu partiju svog tima, ubedljiv poraz (80:96) i na kraju čak skandiranje "Muto, odlazi" iz grla nekoliko desetina navijača.

"Došao sam ovde sa željom da nešto napravimo, ali u Evropi - teško. Pogledajte malo ko igra za nas. To su sve 'bek-ap' igrači. Ja pokušavam od Marinkovića da napravim lidera, guram Pecarskog, kao što sam tokom čitave karijere gurao mlade igrače... Dovodili smo pojačanja u hodu... Ja drugačije ne mogu. Ako neko može bolje, nije problem da ja odem".

Videlo se da iskusnog stratega pogađaju ovakvi Partizanovi nastupi, u čijem korenu je, kao i ranije ove sezone, slaba odbrana.

Nikolić je rekao da u njegovom timu ima dosta igrača koji igraju slabu individualnu odbranu, onih koji nisu obučeni da igraju odbranu, ali i da je protiv Albe zatajila timska odbrana.

"Ovo uopšte nije bio dogovor, da idemo igračima Albe ispod bloka i puštamo šuteve. Malo nas je stigao umor i nismo bili pravi. Oni su nas dobro skenirali, tako da u napadu nije ništa funkcionisalo, dok smo u odbrani bili katastrofalni", bez uvijanja je pričao Miroslav Nikolić.

On je još naveo da su neki igrači neiskusni, da je Samjuels i dalje nespreman, da neki "prvo gledaju koš" i u Evrokupu "igraju za statistiku".

"Šta da radite kada imate trojicu-četvoricu takvih? Ja sam se zato i opredelio da igramo kontru i sekundarnu kontru, da idemo na koš više".

Nikolić je na kraju samoinicijativno prokomentarisao izjavu Radeta Zagorca od prethodne večeri, kada je u emisiji TV Arena sport rekao da želi da dođe u Partizan.

"Ne interesuju ga pare, hoće da dođe, a njegov menadžer traži 20-30.000 evra mesečno. On je dobar igrač, ja ga poštujem, ali mi nemamo te pare".

Povezano

Sve vesti