"Ima saznanja, nema dokaza za slučaj Jajinci"

Autor:

Policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga vezano za slučaj oružja pronađenog, oktobra prošle godine, u Jajincima, blizu porodične kuće Aleksandra Vučića, kaže Nebojša Stefanović.

3
A- A A+

To ne znači da MUP nema određena saznanja i da ne radi na tome, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

"Naravno da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Da li sam zadovoljan što je prošlo godinu dana? Svakako da nisam, ali, ja ću samo insistirati da se na tom slučaju nastavi da se radi, kao što se radilo i do sada", rekao je Stefanović novinarima.

Upornost policije dovodi do toga da se slučajevi reše, rekao je on i dodao da bi svi voleli da je taj slučaj rešen sutradan, ali i da, u ovom trenutku, MUP nema dovoljno dokaza da bi bilo koga mogao da privede, ali to, podvlači ministar, ne znači da policija nema određena saznanja i da ne radi na tome.

U šumi u blizini porodične kuće tada premijera Vučića, policija je 29. oktobra prošle godine, po prijavi meštana Jajinaca, našla oružuje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Stefanović: Oružje nije slučajno ostavljeno

Povezano

Sve vesti