OVO je bila TAJNA uspešne Borusije i Klopa

Autor:

Ilkaj Gundogan otkrio zanimljive detalje iz svlačionice Borusije Dortmund u vreme Jirgena Klopa.

0
A- A A+

Pod vođstvom Jirgena Klopa, Borusija iz Dortmunda beležila je odlične rezultate.

Harizmatični trener vodio je "milionere" od jula 2008. do juna 2015. i u tom periodu u vitrine Vestfalen stadiona doneo dva pehara Bundeslige (2011, 2012), pehar nemačkog Kupa (2012) i dva trofeja nacionalnog Superkupa (2013, 2014). Uz to, ekipa je 2013. igrala finale Lige šampiona.

Logično, među igračima je vladala odlična atmosfera, o čemu je pričao bivši vezista Borusije, Ilkaj Gundogan, u biografiji svog nekadašnjeg trenera.

"Među igračima je bilo mnogo nas koji nismo imali devojke i često smo se družili međusobno. Mnogo smo izlazili, a i dosta pili. To se moglo videti na treninzima", otkrio je Gundogan, koji je posle sedam godina u Dortmundu, 2015. prešao u Mančester siti.

Klopu se, međutim, to nije mnogo dopadalo...

"Neko mi je ispričao da su pojedinci tokom nedelje ostajali u provodu do zore. Ne znam ko i ne zanima me. Sve što ću reći je da imate sreće što ste juče pobedili, jer da niste, kazna bi bila najveća u istoriji", preneo je nemački vezista Klopovu kritiku posle jedne od utakmica.

Podsetimo, Klop je iz Borusije otišao u Liverpul, ali u Engleskoj i dalje ne uspeva da dođe do prave "hemije" sa igračima i ostvari željene rezultate...

Povezano

Sve vesti