Osveta "malog debelog": Tramp osuđen na smrt

Autor:

Severna Koreja osudila je na smrt američkog predsednika Donalda Trampa jer je njihovog vođu Kim Džong Una nazvao kukavicom.

11
A- A A+

Uvodnik u listu "Rodong Simun", glasilu Centralnog komiteta partije, ljutito kritikuje Trampovu nedavnu posetu Južnoj Koreji u sklopu njegove azijske turneje. Tramp je u Seulu severnokorejski režim nazvao "okrutnom diktaturom"“.

"Najgori zločin koji mu nikad neće biti oprošten je što se usudio da zlonamerno uvredi dostojanstvo našeg vrhovnog vođe. On bi trebalo da zna da je odvratni kriminalac kog je korejski narod osudio na smrt“, pišu severnokorejske državne novine, prenosi Sputnjik.

Tramp iz Seula direktno pretio Kim Džong Unu

Od dolaska Trampa na vlast traje verbalni rat između njega i Kim Džong Una, a odnosi dveju zemalja s nuklearnim oružjem se pogoršavaju.

Tramp je tokom azijske turneje obišao pet zemalja. Za boravka u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, na Twitteru se osvrnuo na Kimov izgled.

"Zašto me Kim Džong Un vređa nazivajući me starim, kad ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim?", napisao je američki predsednik.

Povezano

Sve vesti