General SAD:FASADA, u Nišu NIJE HUMANITARNI CENTAR

Autor:

Komandant vojske SAD za Evropu general Ben Hodžis kaže da ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni centar.

53
A- A A+

Hodžis smatra da je priča o humanitarnom centru "fasada“ i da "nije ono za šta se predstavlja“.

Odgovarajući na pitanja Insajdera da li je problem s Rusko-srpskim humanitarnim centrom to što je blizu baze Bondstil na Kosovu, Hodžis je rekao da bi taj centar morao da radi transperantnije i da bi on voleo da dobije poziv da ga poseti.

"Ja ne verujem da je to humanitarni centar, to je fasada i nije ono za šta se predstavlja“, kaže Hodžis za Insajder.

Komandant američke vojske za Evropu na pitanje Insajdera da li uopšte posloji plan da Kfor napusti Kosova, kaže da je to "odluka Alijanse“.

Vučić: Višestruka korist od saradnje s NATO

"Ja sam zadužen da obezbedim učešće vojnika SAD u misiji Kfora. Koliko ja vidim najmanje pet godina nemamo nameru da napustimo Kosovo, jer su obezbeđeni resursi za narednih pet godina“, kaže Hodžis.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem izjavio je na konferenciji Centra za evroeatlanske integracije da će misija Kfora na Kosovu nastaviti svoje prisustvo, jer je to neophodno za bezbednost i stabilnost celog regiona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je juče na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu da snage KFOR ostane na Kosovu i Metohiji.

DESANT: Srpski i američki padobranci zajedno skaču

Povezano

Sve vesti