Zvezdino HVALA Rajku: Stadion, pa spomenik (FOTO)

Autor:

Ispred zapadne tribine stadiona Rajko Mitić ubuduće će stajati i spomenik prvoj "Zvezdinoj zvezdi".

12
A- A A+
rajko mitić Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Od decembra 2014. stadion Crvene zvezde nosi ime Rajko Mitić, a od 18. novembra 2017. ispred njega stajaće i spomenik prvoj "Zvezdinoj zvezdi".

Legendarni fudbaler rođen je 19. novembra 1922. godine, a preminuo 29. marta 2008. Za crveno-bele je nastupao 14 sezona - od osnivanja 4. marta 1945, pa sve do novembra 1958. - tokom kojih je odiigrao 572 utakmice i postigao 262 gola. Bio je kapiten i među omiljenima ne samo u timu već i kod navijača. Doprineo je osvajanju šest titula i dva nacionalna Kupa.

Po okončanju karijere, od 1960. pa u narednih šest godina, Mitić se nalazio na čelu stručnog štaba Crvene zvezde, da bi nakon toga tri godine bio savezni kapiten-selektor Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Spomenik je otkriven uoči utakmice sa Radom, a nalazi se ispred zapadne tribine stadiona koji nosi njegovo ime Rajka Mitića. Svečanosti su prisustvovali još neki čuveni igrači Crvene zvezde - Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dragoslav Šekularac, Dule Savić, Cvjetin Blagojević, Vladica Popović...Nekadašnji Mitićev saigrač, Miodrag Petrović Mališa, istakao je značaj "čika Rajka" od osnivanja kluba.

"Kao najstariji zvezdaš zahvalio bih se Rajku na svemu što je uradio za Zvezdu. Igrali smo zajedno na lošim terenima, ali smo bili šampioni. Mitić je udario temelje ovom klubu, neka živi njegov duh", rekao je bivši fudbaler crveno-belih.

Povezano

Sve vesti