Umro najozloglašeniji masovni ubica (FOTO, VIDEO)

Autor:

Čarls Menson umro je u 83. godini.

21
A- A A+

Najozloglašeniji masovni ubica Čarls Menson, lider sekte koji je tokom 60-ih godina prošlog veka upravljao ubistvima koje su počinili sledbenici njegove "Porodice", umro je u 83. godini, objavili su zvaničnici zatvora u kojem je izdržavao kaznu.

Menson je u četvrtak hitno prebačen u bolnicu u kalifornijskom gradu Bejkersfildu i tada je saopšteno da se "njegovo stanje rapidno pogoršava".

On je bio na čelu sekte koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat.

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće.

Kada je pronađeno na njenom telu je bilo 16 uboda nožem.

Jezivi holivudski masakr na filmu

Ona nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Na vratima je krvlju bila ispisana reč: "Svinje". Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da

Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

Izvor: Youtube

Podsetimo se i nekoliko hitova popularne muzike u kojima se pominje Čarls Menson:

Izvor: youtube

Izvor: youtube

Izvor: youtube

Izvor: youtube

Izvor: youtube

Povezano

Sve vesti