• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Kako kupci izbegavaju da plate dugovanja

Izvor Tanjug

Preduzeće "Elektroprivreda Srbije" saopštilo da na tržištu električne energije u Srbiji nije retka pojava da kupci koji imaju neizmirena i značajna dugovanja pokušavaju da izbegnu plaćanje svojih obaveza.

 EPS o dugovanjima i izbegavanju plaćanja Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

 Oni to rade raspisivanjem javnih nabavki.

Kako se navodi u sinoćnjem saopštenju EPS-a, cilj takvog poteza je da se promeni snabdevač u trenutku kada imaju neplaćene račune, međutim zakonska obaveza nalaže da se pre promene snabdevača izmiri dug prethodnom.

"Grad Valjevo je tri puta pokušao to da izbegne. Grad Kraljevo je u vreme raspisivanja tendera za snabdevanje za potrebe javne rasvete imao dug prema JP EPS od tri mesečne fakture, što je ukupno oko 45 miliona dinara. I grad Valjevo je imao višemesečna dugovanja prema JP EPS, koja su u trenutku raspisivanja javne nabavke iznosila čak šest mesečnih faktura, tačnije 40 miliona dinara. Ni Kraljevo ni Valjevo, nisu u potpunosti do danas izmirili svoje obaveze", navodi se u saopštenju.

Opomene pred isključenje struje svakom devetom!

EPS navodi da je, iako je imao pravo da primeni meru isključenja, prebacio te kupce na rezervno snabdevanje kako bi građani imali javnu rasvetu.

Škole u Zaječaru duguju EPS-u više od 17 miliona

To preduzeće navelo je i da učestvuje na tenderima velikih komercijalnih kupaca, sa cenom koja je ispod tržišne u toj kategoriji kupaca, i ističe da su prema podacima Eurostata, komercijalne cene prema nivou potrošnje u prvoj polovini 2017., kada se radi o potrošnji od 500.000 do dva miliona kWh, veće u Hrvatskoj za čak 28,6 odsto.

EPS podseća da je tržište električne energije u Srbiji otvoreno 1. januara 2015. godine, što znači da svi kupci imaju pravo odabira snabdevača, kao i da ono zahvaljujući svojoj ponudi, kvalitetom usluga i povoljnim cenama snabdeva 98 odsto tržišta komercijalnih kupaca električne energije.

Tagovi

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Juznjak

Kako vas nije sramota. 3 meseca mi nisu citali struju u Prokuplju u zgradi. Pod izgovorom da nisu nasli brojlio. A ostalim stanarima citali . I dosla mi 3 racuna odjednom. Nisam imao uvid kiliko sta sam trosio. Sad isto enormni racun od 6000 a sve na jeftinu ukljucujemo masinu i ostalo. A grejemo se na drva. Lopovi

Miodrag

@Juznjak u zgradi se grejes na drva. Genijalno.

Lol

Sečete struju ljudima za dve-tri hiljade duga, a milionske dužnike ne dirate.

special image