Stanje na putevima: Uživajte u vožnji

Autor:

Nema magle, nema ni gužvi, osim povremeno na granici sa Mađarskom.

0
A- A A+
autoput, vožnja, saobraćaj, put, putovanje, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić

Prema poslednjim informacijama AMS S nema zadrzavanja na naplatnim stanicama, na svim graničnim prrelazima zadrzavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, dok su zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na GP "Horgoš" oko 180 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, saopštio je AMS S.

AMS S podseća na akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" i dodaje da će Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 20. do 25. 11. 2017. organizuje tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

Vozači se pozivaju da iskoriste priliku i ove godine pred početak zimske sezone besplatno provere tehničku ispravnost svog vozila.

Sve bliže informacije i spisak servisa koji će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, mogu pronaći sajtu amss.org.rs

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Povezano

Sve vesti