Predrag Vujić,mondo.rs

SENKE NAD BALKANOM: O njemu se priča!

Potpredsednik FK Partizan, ujedno i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić, dobio je svoj "minut slave", kako kaže, pojavivši se u izuzetno gledanoj seriji "Senke nad Balkanom".

43
A- A A+

Potpredsednik Partizana prof. dr Vladimir Vuletić gostovao je u šestoj epizodi hit serijeDragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom".

Poznavaoci fudbalskih prilika u Srbiji mogli su da prepoznaju Vuletića u sceni kada "otkupljuje" devojku lakog morala (Maru) zarad okrutnog, zverskog okultnog rituala tokom kojeg joj odsecaju glavu. Pojavio se u epizodi kao specijalni gost, u ulozi neimenovanog "crnokošuljaša".

Šta se sve desilo u poslednjoj epizodi (FOTO)

Osim kao funkcioner Partizana, Vuletić je poznat i kao profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, gde predaje predmete Rimsko pravo i Srpska pravna istorija.

U Partizanu je zadužen za sva pravna pitanja, često se ističe u odgovorima na razne nedoumice, vodi spor oko vlasništva nad stadionom na Topčiderskom brdu, a najviše se ističe u odgovorima na saopštenja Crvene zvezde.

Ipak, sada smo ga videli i u drugačijem izdanju - kao glumca.

Pozvali smo profesora Vuletića da nam ispriča svoja glumačka iskustva i kako je saradnja dogovorena, mada je bilo jasno da je reč o "crno-beloj vezi", s obzirom na to da je Dragan Bjelogrlić veliki patizanovac, bio je i član uprave fudbalskog kluba.

"Bjela jeste veza, ali nije ovo moje prvo iskustvo u dramskim vodama. Ja sam se amaterski bavio glumom tokom gimnazije i imao sam priliku da sa teatrom šabačke gimnazije osvojim dve velike nagrade... Tokom bavljenja glukom u gimnaziji odigrao sam nekoliko zanimljih uloga, recimo ulogu Drobca u predstavi 'Putujuće pozorište Šopalović', za koju sam i dobio nagradu", kaže Vuletić za MONDO.

Preneo nam je da je sa Bjelogrlićem dugo razgovarao o ovom seriji, odnosno ideji i pre nego što je realizovana.

"Tokom nekoliko naših susreta, Bjela je je isticao ideju da prikaže Beograd zmeđu dva svetska rata koji je čuvao i krio mnoge tajne koje današnji naraštaji ni ne znaju. Razmenjivali smo istorijska, pravna i druga iskustva i kao plod svega toga je nastala ova saradnja. Potraga za Longinovim kopljem je dugo vremena bila velika misterija, beloarmejci su, povlačeći se iz Rusije, vrlo verovatno doneli i ovu relikviju sa sobom. Za nju je bio veoma zainteresovan i Adolf Hitler, koji je bio član tajnog nacističke okultne organizacije Tula", rekao je Vuletić.

O svojoj ulozi u seriji "Senke nad Balkanom", profesor uz osmeh kaže:

"Crnokošuljaš jeste jedan od majstora tajnog društva i Bjela je poželeo na neki način, imajući u vidu neki utisak o mojoj ličnosti i moje uloge u Partizanu, da me predstavi u tom okultnom izdanju".

Kako su reagovali Bjelorglić, glumačka ekipa... ?

"Bio je veoma zadovoljan saradnjom i već je dogovoreno produženje ovog lika u drugoj sezoni u kojoj će se Bjelogrlić pozabaviti okolnostima u ubistvom Aleksandra Karađorđevića u Marseju."

A kako ste Vi zadovoljni ulogom i načinom na koji ste je uzneli?

"Jesam, zadovoljan sam. Bilo mi je zadovoljstvo što su na snimanju bila i takva glumačka imena poput Dragana Petrovića-Peleta, gospodina Kavace, Miloša Timotijevića... Za mene je ovo bilo prvo veliko iskustvo i jedino u svetu filma, odnosno igranog programa. Znate, imam dve velike ljubavi - Partizan i dramsko stvaralaštvo. Gotovo da nema predstave na repertoarima u beogradskim pozorištima koje nisam odgledao, i mogu neskromno da kažem da dosta dobro poznajem i dramsko stvaralaštvo, jer sa tim svetom živim".

A koliko će vam ovo iskustvo pomoći i u radu u vašoj velikoj ljubavi - Partizanu?

"Senke nad Partizanom su otklonjene i u tom pogledu moja uloga je da nikada ne dozvolim nikada da se Partizan zasenči. Verujem da ću u dobroj meri nastojati da svaku senku koju bi mogla da se nadvije nad Partizanom, otklonim na vreme", kaže Vuletić nadahnuto.

Povezano

Sve vesti