• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se vara s gasom i PDV-om

Izvor Beta

Uprava carina Srbije saopštila je danas da su nakon praćenja poslovanja jedne kompanije koja se bavi distribucijom goriva, sprečili dalje zloupotrebe u vezi sa uvozom i izvozom tečnog gasa.

''Naši službenici su pratili rad sporne kompanije iz Beograda i posle izvesnog vremena imali smo razloga da verujemo da se umesto izvoznog posla, tu zapravo dešavaju mahinacije sa izvozom goriva", rekao je načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Ivan Ribać.

Vučić: Oštrije kazne, nema igranja sa državom

Kompanija koja je varala državu, odnosno sve njene građane - poreske obveznike, nije imenovana, verovatno zbog procedure sudskog postupka .

Kako je saopšteno, Ribać je istakao da je umesto da zaista izvozi gas u BiH, pomenuta firma tamo odlazila sa cisternom koja je bila natovarena vodom, dok je u Srbiji podnosila dokumentaciju za povraćaj PDV i time direktno nanosila štetu državnom budžetu.

''Verujemo da je namera bila da se sa jedne strane naplati povraćaj PDV od Srbije, a da se potom u BiH iz cisterne istoči voda i zaista sipa gas koji je kod naših suseda jeftiniji, kako bi se ostvarila razlika u ceni kada se taj gas proda u Srbiji na crnom tržištu", naglasio je Ribać.

On je dodao da carinska služba sprovodeći opsežne istrage potencijalnih zloupotreba postiže značajne rezultate i daje ozbiljan doprinos borbi protiv sive ekonomije.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dino

U ovoj zemlji svi sve znaju ali niko ne sme ili nece da preduzme nesto da bi se stalo lopovluku na rep,verovatno jer je lopovluk ugradjen u sve pore zivota pa svakom to izgleda kao nemoguca misija.

Gotivac

A ko je tu cisternu posle pustao nazad sa gasom da je nije carinio? Ili ko nije proveravao sadrzaj izlazne carinske robe? Ili? Ili? Ili? Sve su to lopovi na veliko..

Dino

@Gotivac Opet negde gore u vladi uz pomoc tajkuna.

special image