MONDO/Agencije

Danas: Izmišljene teške povrede, Pink: Nije tačno!

List "Danas" objavio, pozivajući se na izveštaj sudskog veštaka, da novinarke TV Pink nisu teško povređene na protestu Dveri u septembru. TV Pink tvrdi da su u pitanju zloupotrebe i manipulacije.

16
A- A A+Novinarke Televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović, koje su napadnute tokom protesta pokreta Dveri 16. septembra, nisu zadobile teške telesne povrede, navodi se u medicinskom izveštaju sudskog veštaka Branimira Aleksandrića koji je preneo list Danas.

List piše da se u Aleksandrićevom nalazu navodi da Gordana Uzelac nije imala potres mozga, niti je Mari Dragović bilo polomljeno rebro, iako su one zbog zadobijenih povreda tri dana ležale u Urgentnom centru.

"Gordana Uzelac zadobila je samo površne nagnječine mekih tkiva u desnom slepoočnom predelu, što predstavlja laku telesnu povredu. Dragović je zadobila samo površne nagnječine mekih tkiva u potiljačnom predelu",navodi se u Aleksandrićevom nalazu koje je zatražilo Više javno tužilaštvo, a prenosi list.

Kolegijum TV Pink, reagujući na ovaj tekst Danasa, pripisuje beogradskom dnevnom listu "zloupotrebe i manipulacije", čiji je "bolesni cilj" da je prihvatljivo prebijanje novinaki Pinka, "ako za posledicu nema smrt".

Izvor: TAnjug


List Danas od žrtava zapravo hoće da napravi folirante i dželate, ukazuje Kolegijum TV Pink.

Prema oceni TV Pink, ove dnevne novine, "bez griže savesti i trunke profesionalnosti" pretučene novinarke "koriste u svom prljavom ratu protiv aktuelne vlasti".

Za aktuelnog urednika Danasa, Dražu Petrovića i predsednika NUNS Slavišu Lekića, prema stavu Kolegijuma TV Pink, legitimno je prebijanje novinarki ove televizije "samo da za posledicu nema smrt".

Izvor: Tanjug


U čemu se onda list Danas i njegov urednik i predsednik NUNS razlikuju od Dveri, pita Kolegijum TV Pink.

"Da li je to ta Danasova i NUNS-ova proklamovana zaštita novinara ili borba protiv medijskog mraka?  Ako je to ta sloboda, profesionalno novinarstvo i vrednosti za koje se zalaže list Danas, onda zavređuje tiraž koji ima", smatra Kolegijum TV Pink.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana.

Izvor: Fonet


Osumnjičeni Vulićević je prošlog meseca pušten da se brani sa slobode, a početak suđenja zakazan mu je za februar 2018. godine.

Incidenti ispred Pinka i RTS, napadnute novinarke!

Vulićević se tereti da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Tokom protesta "Ovako više ne može" u organizaciji pokreta Dveri i Zdrave Srbije, koji je održan u subotu 16. septembra ispred televizije Pink, napadnute su novinarke Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović i jedan učesnik skupa. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je napadač na Gordanu Uzelac priveden Višem javnom tužilaštvu.

Vučić: Posetio sam novinarke, užasno teška stvar


Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.

"Dveri" objavile svoj snimak ispred Pinka (VIDEO)
Povezano

Sve vesti