Optužnica protiv pomahnitalog vozača iz "Kneza"!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Vladimira S. (31) koji je 28. oktobra u ranim jutarnjim časovima automobilom uleteo u pešačku zonu u Beogradu.

4
A- A A+
knez udes nesreća ford knez mihajlova Foto: MONDO, Lana Stošić

Osumnjičeni je tom prilikom porušio bašte kafiće u strogom centru grada u Zmaj Jovinoj ulici, i uleteo je i u Knez Mihailovu ulicu.

U incidentu je povredio Draganu S. (21).

Optužnim aktom, koji je podnet sudu, tužilaštvo je predložilo da okrivljenog osudi na zatvorsku kaznu, kao i kaznu oduzimanja vozačke dozvole, imajući u vidu utvrđeno činjenično stanje i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

Haos u centru Beograda: Uleteo kolima u Knez! FOTO

Vladimir S. se tereti da je izvršio krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Prvo osnovno tužilaštvo je tokom proteklih mesec dana sprovelo sve dokazne radnje, u okviru kojih je ispitana oštećena, kao i 14 svedoka, urađena su dva veštačenja, te su prikupljeni i drugi materijalni dokazi, navodi se u informaciji tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Podseća se da je nakon kritičnog događaja po nalogu tužioca sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu okrviljenom odredio pritvor.

Pogledajte snimak trenutka kada auto uleće u Knez!

Vladimir S. je, nakon hapšenja, na saslušanju kod tužioca tvrdio da ne zna zbog čega je automobilom uleteo u pešačku zonu, porušio baštu lokala u Zmaj Jovinoj ulici i tom prilikom teško povredio jednu devojku.

Događaj je izazvao veliku medisjku pažnju, a zabeležen je sigurnosnim kamerama okolnih lokala.

Povezano

Sve vesti