• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biznismeni: Ako hoćete rast BDP, smanjite poreze

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, izjavio je danas da bi privredu trebalo rasteretiti finansijskih obaveza, s obzirom na "optimistična očekivanja privrednog rasta u narednoj godini".

Atanacković je istakao da bi privreda morala što pre da se rastereti kako bi taj privredni rast bio održiv.

"Investicije u realnom sektoru Srbije će u velikoj meri zavisiti od ispunjavanja obećanja Ministarstva finansija o smanjenju finansijskih obaveza privredi. Ako privredi ostaje više, ako su zahvatanja države manja, onda ostaje sigurno mnogo više sredstava koja bi se mogle usmeriti ka investicijama", izjavio je Atanacković na konferenciji za novinare održanoj posle redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) u Vladi Srbije.

OPTIMISTIČNO: Rast BDP jedva dva odsto

Međutim, ukoliko toga nema, ne možemo govoriti ni o mogućnosti daljeg investiranja, dodao je Atanacković.

Izrazio je očekivanje da će se, s obzirom na relativno optimistična očekivanja u narednoj godini u vidu rasta bruto domaćeg proizvoda, naći dovoljna mesta i za finansijsku podršku privredi, jer je to onda ulaganje u budućnost.

Zašto kleca BDP: Pali smo gde smo najjači

"Bez toga, nećemo imati mogućnost za neki dalji rast BDP-a u narednim godinama", izjavio je Atanacković.

U Srbiji je rast BDP-a ove godine podbacio, i prvobitne najave od rasta od preko tri odsto se nisu ostvarile. Trenutno je prognoza na 2%, mada neki ugledni ekonomisti misle da je i to optimistička prognoza. Za sledeću godinu najava je rast od preko 3,5%.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Munem

Neće biti para za sendviče.

sepi

Da pojasnimo...nema smanjenja nameta,jer moraju stranacki paraziti i botovi koji su zaposljeni na izmisljena radna mesta,da primaju debele plate iz budzeta.E,sad,i kada bi smanjili namete,ovi privatnici bi sebi gurali u dzep tu razliku,a radnicima,kao i do sada,minimalac,rad subotom I ne placanje prekovremenog rada.Toliko o licemerima i ovoj banana drzavi.

petar

@sepi Budimo fer, lik i nije rekao da ce nesto dati radnicima, vec da ce visak reinvestirati. ___ Mada, pitanje da li je i to realno, visak bi verovatno odneli van zemlje.

special image