MONDO/Agencije

REŠENO? Za ubistvo novinarke 10 osumnjičenih

Malteška policija relativno je brzo rešila slučaj ubistva novinarke Dafne Karuana Galicije,koja je istraživala korupciju u vrhu vlasti. Iza brave se našlo deset osumnjičenih "sa dna", koji bi mogli da dovedu do naogodavaca.

0
A- A A+
Foto: Ilustracija MONDO/AP Photo/Rene Rossignaud

Premijer Džozef Muskat je ranije danas izjavio da je uhapšeno osam osoba, ali je kasnije na Twitteru naveo da su naknadno uhapšene još dve osobe.

"Vlasti drže pod kontrolom od jutros sve oblasti od interesa, a potrage su u toku", rekao je Muskat, prenosi Rojters.

On je danas, dva meseca nakon ubistva Galicije, istakao da su svi osumnjičeni malteške nacionalnosti, da većina njih ima kriminalni dosije i da policija ima 48 časova da ih sve ispita i na osnovu toga ih oslobodi ili zadrži u pritvoru.

Malta: Ubijena novinarka koja je otkrila korupciju

Malteška novinarka, blogerka, Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

MUP: Svom snagom u otkrivanje ubica Pantića

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Muskat i njegovi najbliži saradnici, podseća britanska agencija.

Između ostalog, objavila je i članak da je supruga malteškog premijera Mišel dobila milion dolara od kćeri azerbejdžanskog predsednika, preko advokatske firme Mossack Fonseca iz Paname, a koja je postala svetski poznata nakon objave "Panamskih papira".

Povezano

Sve vesti