• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stopirana prodaja CIP-a

Izvor Tanjug

Javni izvršitelja obustavio je danas postupak prodaje Saobraćajnog institut CIP, pošto je sa "Železnicama Srbije" ad postignut sporazum o načinu izmirenja duga.

 CIP - prodaja stopirana Izvor: Ilustracija MONDO/Screenshgot CIP
Izvor: Ilustracija MONDO/Screenshgot CIP


Javni izvršitelj dostavio je danas "Železnicama Srbije ad", kao izvršnom dužniku, zaključak kojim obustavlja postupak sprovođenja izvršenja plenidbom 100 odsto udela koje ova železnička kompanija ima u privrednom društvu Saobraćajni institut CIP, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Ovim zaključkom nalaže se i ovlašćenom registratoru da izvrši brisanje založnog prava na 100 odsto udela, koji "Železnice Srbije ad" imaju kao izvršni dužnik u Saobraćajnom institutu CIP.

Izvršitelj ipak ne prodaje CIP

"Železnice Srbije ad" i javni izvršitelj postigli su 1. decembra sporazum o načinu izmirenja duga, kojim su definisani način i model izmirenja obaveze prema izvršnom poveriocu.

Prodaju Saobraćajnog instituta CIP pokrenuo je javni izvršitelj, s obzirom da je ovo preduzeće 100 odsto u vlasništvu "Železnica Srbije ad", koje su osnivač CIP-a i koje vode veliki broj radnih sporova sa zaposlenima železnice.

Zbog izvršenja sudskih presuda po osnovu izgubljenih sporova, prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, pristupilo se izvršenju i javni izvršitelj je pokrenuo postupak prodaje udela "Železnica Srbije ad"  u Saobraćajnom institutu CIP putem licitacije, koja je bila zakazana za 18. decembar.

Tokom 2014. i 2015. godine postao je pravosnažan veliki broj sudskih presuda na ime nekoliko hiljada tužbi zaposlenih u najvećem broju iz 2009. i 2010. godine protiv "Železnica Srbije ad", koje su se odnosile na obračun i isplatu nadoknada za smenski rad.

CIP ide na licitaciju zbog dugova Železnica?

U prethodne dve godine "Železnice Srbije ad" izmirile su po tom osnovu iznos od skoro dve milijarde dinara.

Istovremeno, procenjuje se da su obaveze "Železnica Srbije ad" po tom osnovu još nekoliko stotina miliona dinara, navadeno je u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

borba prsa u prsa

Ovo je strašno ,država nas permanentno potkrada,godinama,decenijama.Na svu sreću ni mi ne ostajemo dužni,uzvratimo gde i kako možemo

Zeljko

@borba prsa u prsa Drzava potkrada samu sebe a narod placa ceh

special image