Dug razgovor sa "trojkom" iz BiH (FOTO)

Autor:

U Palati Srbija održan je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova tročlanog Predsedništva BiH - predsedavajućeg Dragana Čovića i Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića.

96
A- A A+

Plenarni sastanak delegacija Srbije i BiH počeo je danas oko 11.45 u Palati Srbija u Beogradu.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao više od sat vremena sa članovima Predsedništva BiH, bošnjačkim Bakirom Izetbegovićem, srpskim Mladenom Ivanićem i hrvatskim Draganom Čovićem.

U isto vreme, odvojeno su se sastali ministri spoljnih poslova Srbije i BiH, Ivica Dačić i Igor Crnadak.

Vučić je prethodno priredio svečani doček za članove Predsedništva BiH ispred Palate Srbija.

Vučić je za članove Predsedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto veče priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

Izetbegović i kopredsednici BiH u Beogradu

"Sa Predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima", objavio je predsednik Srbije na svom Twitter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsedništva BiH položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali.

U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posetu Srbiji završiti sastankom sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

Povezano

Sve vesti