Preminuo slavni roker (FOTO, VIDEO)

Autor:

Francuski pevač, kojem je Džimi Hendriks bio predgrupa, preminuo je u 75. godini

4
A- A A+

Najveća rok zvezda Francuske Džoni Holidej, prozvan "francuski Elvis", preminuo je u 75. godini zbog posledica raka pluća.

"Džoni Holidej nas je napustio. Pišem ove reči i ne verujem u njih. Ali ipak, istina je. Moj muškarac više nije sa nama. Napustio nas je noćas nakon što je proživeo ceo svoj život ispunjen hrabrošću i dostojanstvom", rekla je njegova žena Letisija.

"Neka toplina njegovog glasa uvek bude sa nama"

Pevač je tokom karijere duže od pola veka prodao više od 110 miliona albuma širom sveta, a iako nije bio preterano poznat van Francuske, mnoge svetske zvezde su se oprostile od njega, među kojima je i Selin Dion koja ga je nazvala "džinom šou biznisa" i "istinskom ikonom".

I francuski predsednik Emanuel Makron se oprostio od slavnog muzičara...

"Nikada nećemo zaboraviti ime, lice, glas i iznad svega koncerte Džonija Holideja", napisao je on u zvaničnom saopštenju, dok je kasnije u tvitu na svom ličnom profilu napisao da "svi imamo nešto Džonijevo u sebi" kao referencu na njegov hit iz 1985. godine "Quelque chose de Tennessee" (Something of Tennessee).

Napustio nas još jedan legendarni muzičar

Džonijev zaštitni znak su bili upravo njegovi izvanredni nastupi, gde je u više od 50 turneja pevao pred 28 miliona ljudi, a posetioci su imali svaki put priliku da vide spektakl - vatra, dim, dolazak na binu u helikopteru... Toliko je bio popularan i poznat u Francuskoj da mu je jednom prilikom Džimi Hendriks svirao kao predgrupa!

Poslušajte neke njegove najveće hitove:

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti