I "Imperator" može na klupu BiH

Autor:

Turski trener Fatih Terim najnoviji je kandidat za selektora Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji trener Galatasaraja, Fiorentine i Milana Fatih Terim "pridružio" se Amaru Osimu i Robertu Prosinečkom na listi potencijalnih naslednika Mehmeda Baždarevića.

Agencija "Anadolija" piše da je nekadašnji fudbaler BiH Tarik Hodžić stupio u kontakt sa Terimom i da će Komisija za imenovanje selektora, u sastavu Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz, u četvrtak uveče u Istanbulu razgovarati sa popularnim "Imperatorom".

Kajtaz i Misimović će, uz pomoć Hodžića, velikog prijatelja i nekadašnjeg Terimovog saigrača u Galatasaraju, pokušati da uvere turskog stručnjaka da se prihvati izazovnog posla.

"Razgovarao sam s njim na molbu FS BiH i rekao je da dođemo na pregovore. To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem", rekao je Hodžić agenciji "Anadolija".

Na pitanje kolike su šanse da Terim postane selektor BiH, odgovorio je:

"Postoji mogućnost, ali u ovom momentu nije moguće reći kolike su šanse. Idemo da razgovaramo i vidimo kakva je situacija. Da se razumemo, finansijski naš Savez ne može da priušti trenera svetskog kalibra kakav je Fatih, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može da ga motiviše da prihvati posao i odvede BiH na EURO 2020. Dakle, sve će se znati nakon sastanka u četvrtak".

Hodžić smatra da je Terim trener koji bi napravio odlične rezultate sa reprezentacijom BiH.

"Poseduje znanje, harizmu i izuzetan autoritet, što je od vitalnog značaja za reprezentaciju BiH. Uveren sam da bi postavio stvari na svoje mesto i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bosanskohercegovački fudbal".

Osim što je vodio pomenute klubove, Terim je bio i selektor Turske, sa kojom je 2008. godine stigao do polufinala Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Povezano

Sve vesti