Tri godine zatvora za brutalno mučenje supruge

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine i tri meseca zatvora Ahmeta Marinkovića (42) iz Kaluđerice, koji je krajem avgusta prošle godine brutalno zlostavljao svoju nevenčanu suprugu Mariju Ferizović (23).

2
A- A A+

Tom odlukom odbijene su žalbe branioca i tužioca i potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu, rekla je za Tanjug portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Zatečena s opekotinama na licu

Uhapšen je 27. avgusta 2016. godine nakon što je tri dana u stanu u Kaluđerici maltretirao majku svoje dvoje dece, koju je policija, kako su preneli mediji, zatekla u podlivima i obrijanu do glave. Takođe je imala je opekotine po licu i na čelu i pečat od užarene metalne cevi, preneli su mediji navodeći da su im deca u to vreme bila kod njene majke.

Prema njenim rečima, Apelacioni sud smatra da je prvostepni sud prilikom izbora krivične sankcije pravilno i potpuno utvrdio sve okolnosti koje utiču da kazna bude manja ili veća i dao im je odgovarajući značaj.

Od olakšavajućih okolnosti za Marinkovića sud je imao u vidu njegov raniji (težak) život i lične prilike, a od otežavajućih okolnosti je cenio stepen njegove krivice, kao i upornost koju je ispoljio prilikom izvršenja dela koje je neprekidno vršio tri dana.

Ferizovićeva je upućena da u parničnom postupku traži odštetu.

Marinković je tokom suđenja tvrdio je da nije on supruzi naneo povrede i opekotine niti da ju je mučio dva dana zaključanu u stanu, već da je "Marija ili samu sebe tukla, ili je to učinio njen ljubavnik".

Bračno nasilje: Zabadao mi je eksere u telo!

On je potvrdio samo da ju je 25. avgusta nekoliko puta udario, pošto mu je priznala da ga je "prevarila" sa sinom zakupodavca stana u kojem su živeli.

Povezano

Sve vesti