Nova promena u Kelnu

Autor:

Zvezdin protivnik u Ligi Evrope postavio je iskusnog trenera Armina Fea na poziciju sportskog direktora. Za Beograd krenuo desetkovani sastav...

Armin Fe (56), osvajač titule prvaka Nemačke sa Štutgartom 2007. godine, od ponedeljka će raditi kao sportski direktor Kelna. On će na toj funkciji naslediti Jerga Šmatkea, koji je dobio otkaz krajem oktobra.

Keln ove jeseni prolazi kroz veliku krizu, pošto na tabeli Bundes lige zauzima poslednje mesto, sa samo tri boda iz 14 utakmica.

Zato je minulog vikenda došlo do razlaza sa trenerom Peterom Štegerom, pa će ekipu počev od utakmice protiv Crvene zvezde, koja odlučuje o plasmanu u 1/16 finala Lige Evrope, predvoditi Štefan Rutenbek, trener U-19 ekipe "jarčeva".

Fe je potpisao ugovor na dve i po godine, nakon što je posle razlaza sa Ajntrahtom u martu 2016. bio trener bez angažmana.

On je u prvoj izjavi za zvanični sajt Kelna poželeo ekipi sreću u okršaju sa Zvezdom, gde će ulog biti plasman u 1/16 finala Lige Evrope.Prema pisanju lokalnih medija, nemački tim je za Beograd otputovao bez 11 seniora, uključujući reprezentativca Jonasa Hektora, Marsela Risea, Džona Kordobu... Štefan Rutenbek je među 16 igrača morao da uvrsti čak trojicu članova amaterske ekipe Kelna!

Povezano

Sve vesti