Poreklo hrane u HiPP proizvodima

Autor:

Kada znamo poreklo hrane koju konzumiramo, to nam pruža jedan dobar osećaj. A kada je ta hrana poreklom sa organskih farmi, osećamo se još prijatnije.

1
A- A A+

Kao naizgled nov koncept, organska hrana čak podstiče i neka romantičarska mišljenja o zdravoj hrani i životu i zato zaokuplja pažnju sve većeg broja potrošača.

Za HiPP, to ipak nije novost jer se u okviru njihove kompanije ova filozofija primenjuje u proizvodnji već više od 60 godina!

Roditeljima je najbitnije zdravlje njihovog deteta. Zato im oni ne daju hranu koja je samo ukusna, već i najboljeg organskog kvaliteta – a to je ono što HiPP nudi.

Izraz "organski" ukazuje na način na koji se poljoprivredni proizvodi uzgajaju ili obrađuju. Na primer, životinje koje su uzgajane na HiPP-ovim organskim stočnim farmama prilagođenim vrstama, žive u prirodnoj okolini. Organsko meso znači da se nijedna ovca, krava ili druga životinja ne izlaže stimulansima rasta, hormonima ili profilaktičkoj upotrebi antibiotika.

Time se podstiče njihov imuni sistem i zdravlje, što obezbeđuje zdrave i hranljive proizvode. Pilići i ćurke se kreću neometano, slobodno se kupaju u pesku i hranjeni su organskom hranom.

U HiPP-u, hrana za decu potiče od životinja koje nisu previše selektivno ili preterano uzgajane i koje na farmama imaju dovoljno prostora da se kreću.

Prema visokim standardima organske hrane, HiPP voće je striktno kontrolisano od perioda cvetanja do berbe. Važno je ne samo zdravlje, već i ukus koji je drugačiji. Voće se pušta da sazri i da razvije svoj poseban ukus koji je različit od onoga na koji smo navikli. Mnogim ljudima ovo može pružiti veliko zadovoljstvo. Takođe, činjenica da se samo voće blagog ukusa i niskog stepena kiselosti koristi u pravljenju proizvoda čini hranu ukusnijom i prijatnijom.

HiPP je poznat po svojim usevima organske banane u velikom indijanskom rezervatu u divljini Kostarike u Talamanci. Baš zato što je uzgajanje daleko od plantaža, bolesti koje su česte u proizvodnji banana se drže pod kontrolom. U divljini, banane nisu gusto raspoređene kao na običnim plantažama što doprinosi manjem izlaganju štetočinama.

Organsko povrće se u HiPP-u uzgaja onako kako je to priroda naumila, bez hemijski sintetisanih sprejeva ili đubriva.

Na HiPP organskim farmama koristi se "zeleno đubrivo", primenjuje se smena useva kako bi se ojačalo zdravlje zemljišta i upotrebljavaju se korisni insekti i ptice, umesto hemijski sintetisanih pesticida. Ovo je bitno jer roditelji za svoju bebu žele zdravu i ukusnu hranu koja ne sadrži nikakve neželjene sastojke.

HiPP spanać na primer, ima veoma malo nitrata, što je izuzetno važno za bebinu ishranu. HiPP je ovo shvatio pre više od 60 godina i od tada proizvodi hranu za bebe najvišeg organskog kvaliteta.

Proizvođači kao HiPP posvećuju dosta pažnje zemljištu, semenima i mesu – sve je jednako bitno. Bebe i deca su veoma osetljivog digestivnog i imunog sistema, pa imaju specijalne zahteve što se tiče ishrane.

HiPP sarađuje sa pedijatrima, alergolozima i ostalim stručnjacima kako bi razvio proizvode zasnovane na najnovijim naučnim saznanjima i koji su tačno prilagođeni potrebama beba i male dece. Za HiPP, organska poljoprivreda i uzgajanje je porodičan zanat. Još je 1956. godine otac Stefana Hipa počeo uzgajati prve organske šargarepe na porodičnoj farmi u Nemačkoj.

HiPP je postavio standarde u proizvodnji hrane još pre pola veka – što ga čini pionirom u organskom uzgajanju hrane 21. veka!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti