Jeziv pokušaj samoubistva godinu dana ranije

Autor:

Objavljeni toksikološki nalazi pevača koji je sebi oduzeo život u julu ove godine, ali i detalj koji mediji do sada nisu objavili

3
A- A A+

Pre nekoliko meseci svet je šokirala vest da je Čester Benington, frontmen Linkin Parka i otac šestoro dece, izvršio samoubistvo.

Čester Benington (41), koji se obesio na dan rođenja svog prijatelja Krisa Kornela, u detinjstvu je godinama trpeo seksualno zlostavljanje. Pevač, koji je iza sebe ostavio šestoro dece, ranije je otkrio svoju tragičnu prošlost i zlostavljanje nazvao glavnim razlogom za zloupotrebu opijata.

Pismo mrtvom pevaču

Godinama unazad je "bio čist", ali sada toksikološke analize otkrivaju da je u trenutku smrti bio pod dejstvom alkohola, a prvobittne analize su otkrile i trag ekstazija. Sprovedene su i dve dodatne analize i otkriveno je da je test na drogu bio lažno pozitivan, odnosno da pevač u sistemu nije imao nikakvih ilegalnih supstanci

Pokušao da se ubije i 2016. godine

Porodica je tražila da se iz policijskog izveštaja, nakon objavljivanja toksikoloških analiza, izbaci da se pevač pokušao samoubistvo devet meseci ranije. On je 2016. godine vezao sebi noge i ruku i bacio se u bazen.

Policija je u pevačevom domu nakon prijave da se obesio pronašla flašu piva i bočicu leka "Zolpidem".

Neimenovani izvori bliski istrazi su otkrili da je pevač "popio pivo pre nego što se obesio", i da je policija pored njegovog telefona na stolu pronašla i deliće noktiju, Njegova supruga Talinda je otkrila da je grickao nokte kada je bio anksiozan. Nije ostavio oproštajno pismo.

Pevač se obesio kaišem pantalona, samo devet meseci nakon što je pokušao samoubistvo vezivanjem i skakanjem u bazen, s namerom da se udavi.

Pevač je napravio svezu kojom je vezao noge i ruke i bacio se u bazen. Predomislio se i uspeo je da se izbavi, a njegova supruga je tražila od policije da u izveštaju ne spominje ovaj incident

Povezano

Sve vesti