Novi hit: Prodavnice hrane kojoj je istekao rok!

Autor:

Ovo je za rubriku - Verovali ili ne.

31
A- A A+

U Kopenhagenu je otvoren lanac supermarketa u kojima se prodaje hrana kojoj je istekao rok. "Wefood" prodavnice su postale toliko popualrne da se ispred nekih stoji u redu i čeka na ulazak!

"To je bila odlična ideja da umesto bacanja hranu kojoj je istekao rok prodaju onima koji žele da je pojedu", rekla je jedna studentkinja za "Gardijan", koja je "Wefoodu" kupila bocu maslinovog ulja.

Sa njom se složila i jedna penzionerka, koja je kupila slatkiše za svoje unuke jer, kako je objasnila, ta hrana ima šećer i zato može da traje "stotinama godina".

Danski Zakon dozvoljava prodaju robe kojoj je istekao rok trajanja, ali samo ako je to jasno i čitko naznačeno na ambalaži.

Međutim, to ne znači da baš sve može da se proda.

"Pre stavljanja u promet, pažljivo proverimo svaki artikal da li je bezbedan za konzumiranje", objasnio je Basel Hmejdan iz "Wefooda", gde rade isključivo volonteri, a sav prihod od prodaje ide humanitarnim organizacijama.

Cene su upola niže nego u ostalim prehrambenin prodavnicama.

Kada bi se i kod nas otvorile prodavnice sa hranom kojoj je istekao rok - da li biste to kupovali? Pišite nam u komentarima...

Pročitajte i ovo:

Hrana koja nema rok trajanja

Povezano

Sve vesti