Iz Kragujevca stiže posebni "fijat" za firme

Autor:

Mala i srednja preduzeća će moći po povoljnijim cenama da kupe model "fijal 500L pro"

3
A- A A+

Kragujevačka fabrika "FCA Srbija" napravila je domaću verziju dostavnog modela "fijat 500L pro", koji pored tereta od 500 kilograma može da poveze i četiri putnika.

Cena modela umanjena je za trošak PDV-a od 20 odsto, tačnije za petinu, a tokom eksploatacije za ovo vozilo mogu se odbijati svi troškovi kao da je teretno. Ovim putem državni organi, koji su dali homologaciju, i "Fijat" žele da pomognu mala i srednja preduzeća, prenosi RTS.

Novi "fijat 500L pro" pripada "Professional" liniji lakih komercijalnih vozila italijanskog proizvođača, ali se ne razlikuje od osnovnog modela kragujevačke fabrike.

Ima uobičajena sedišta i samo četiri pojasa jer može da se registruje za prevoz maksimalno četiri osobe. Isporučuje se i sa benzinskim i sa dizel motorom. Cena osnovnog modela sa 1.4 benzincem sa 95 KS iznosi 11.150 evra bez PDV-a.

Iz "Fijata" poručuju da je njegova pogodnost to što sve kompanije koje su u sistemu PDV-a mogu da odbiju PDV kao odbitnu stavku, a mogu odbiti porez i na gorivo, servis, zamenu guma i drugo.

Bitno je pomenuti i da je na ovaj automobil registacija duplo manja nego za putnička vozila.

Ovo je prvo ovakvo vozilo na našem tržištu i ono naročito malim i srednjim preduzećima olakšava poslovanje, jer se prevazilazi problem upotrebljivosti voznog parka.

Povezano

Sve vesti