SP 2018: Srpkinje dobile rivale

Autor:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije u D grupi Svetskog prvenstva u Japanu

2
A- A A+

Žreb je obavljen i odbojkašice Srbije dobile su rivale u grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu, koje će biti održano od 29. septembra do 20. oktobra 2018. godine.

Srbija, koja je bila nosilac na žrebu, nastupaće u grupi sa selekcijama Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije i utakmice će igrati u gradu Hamamacu.

U A grupi su Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Kamerun i Meksiko, B grupu čine Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kanada i Kuba, a C selekcije SAD, Rusije, Južne Koreje, Tajlanda, Azerbejdžana i Trinidad i Tobaga.

Plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe.

Tih 16 selekcija biće u drugoj fazi podeljene u dve grupe, tako što će u jednoj igrati četiri reprezentacije iz A i D grupe, a u drugoj četiri tima iz B i C grupe.

Po tri prvoplasirane selekcije iz obe grupe druge runde izboriće plasman u treću. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije biti žrebom svrstane u dve grupe.

Po dve prvoplasirane selekcije iz treće runde plasiraće se u polufinale.

Povezano

Sve vesti