PALILULSKA PIJACA: Najmodernija, na četiri nivoa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji Palilulske pijace i istakao da će nova pijaca biti "najmodernija u ovom delu Evrope".

1
A- A A+

"Kada se završi, 18 meseci od danas, a radovi su krenuli krajem novembra, biće ubedljivo najmodernija pijaca u ovom delu Evrope, na četiri nivoa, dva nivoa podzemih garaža sa parking mestima, dva nivoa za pijacu biće zatvorena, tako da će cele godine, bez obzira na vremenske uslove, građani moći da je koriste i biće primer kako i druge pijace u gradu treba da izgledaju", rekao je Mali nakon obilaska radova.

Uređuju se, kaže Mali, pijace na teritoriji celog grada, ali pijaca na Paliluli biće potpuno drugačija, potpuno nova, biće najmodernija, te da je "sjajna stvar" da se pokaže još jedanput koliko se grad brzo menja i postaje lepši i bolji.

Takođe, napominje, pošto će ta pijaca potpuno promeniti deo grada, valja urediti i fasade okolo i dodaje da će se već naredne godine raditi fasada Pete beogradske gimnazije, za šta je, podvlači, već obezbeđen novac u budžetu.

"Na tome insistira i predsednik opštine Palilula, a on je insistirao i da prva pijaca potpuno nova u gradu bude upravo ovde na Paliluli. Radićemo i ovih nekoliko fasada okolo, a kada se ova pijaca otvori na proleće 2019, moraju i fasade da budu završene, da ceo taj deo grada zablista i da se pokaže kako Beograd može drugačije da izgleda", rekao je Mali.

Palilulska pijaca kao one u Barseloni i Madridu

Dodaje da, sledeća pijaca koja će potpuno da se rekonstruiše, odnosno izgradi -jeste pijaca na Senjaku i naglašava da je u protekle tri godine, svaka pijaca na teritoriji grada nešto dobila, ili nove tezge, novi asfalt, nove mreže za zaštitu od ptica...

Predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je izgradnja nove pijace, 12.000 kvadratnih metara, veliki projekat za taj deo grada, kao i da je ona bila zapuštena.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti