Uhapšen osumnjičeni za pretnje poslanici

Autor:

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su T. L. (29) zbog toga što je upućivao pretnje smrću poslanici Nove stranke Mariniki Tepić, saopšteno je danas.

2
A- A A+

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. MUP navodi da je uhapšeni i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

Te pretnje, kao i pozivi na ubistvo, upućeni su Tepić preko internet portala i društvenih mreža.

Tepić ove pretnje smatra "otvorenim pozivom na linč" zbog čega je zatražila zaštitu od nadležnih organa i sinoć podnela prijavu policiji.

NS: Desničari srpskoj poslanici prete smrću

Prve pretnje su, kako  tvrdi Nova stranka, stigle nakon što je Tepić u Narodnoj skupštini postavila pitanje boravka Džima Dousona u Srbiji iz Škotske, za kog je navela da je fašista.

Škotski fašista preti srpskoj narodnoj poslanici?

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je zadovoljstvo što su česti kritičari policije danas odali priznanje pripadnicima MUP-a za brzu reakciju i hapšenje osumnjičenog zbog pretnji poslanici Mariniki Tepić.

Stefanović je u izjavi Tanjugu naglasio da MUP o svakom slučaju, koji se prijavi policiji ili koji njegovi pripadnici sami uoče, odmah obaveštava nadležno tužilaštvo i po njihovom nalogu preduzima zakonske mere i radnje.

"Do sada je uhapšen veći broj osoba zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, odnosno zbog pretnji koje su uputili opozicionim političarima ili novinarima. Ne postoji nijedno delo pretnje koje je prošlo bez policijske istrage", naglasio je ministar.

Povezano

Sve vesti