MONDO/Agencije

Pazarci o istupanju iz Prve lige u ponedeljak

Skupština FK Novi Pazar, na kojoj bi trebalo da donese odluka o tome da li će nastaviti takmičenje u PLS, pomerena je

3
A- A A+
FK Novi Pazar navijači Foto: MN Press

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar doneo je nedavno nepopularnu odluku o istupanju iz Prve lige Srbije dan posle utakmice sa ekipom Budućnosti u Dobanovcima (1:1), nezadovoljni suđenjem Đorđa Maksimovića.

"Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unapred znaju pobednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva", navedeno je u saopštenju sa vanredne sednice UO tog kluba, što je u javnosti shvaćeno i kao definitivno istupanje kluba iz drugog ranga takmičenja u Srbiji.

Ipak, da bi ta odluka postala pravosnažna neophodno je da je potvrdi i najviše telo kluba – Skupština.

Iako je najavljeno da će se sednica Skupštine FK Novi Pazar održati 8. decembra, iz kluba je saopšteno da se ona pomera.

Najverovatnije će biti održana tri dana kasnije, odnosno u ponedeljak, 11. decembra, rečeno je u klubu iz Novog Pazara.

"Skupština je pomerena iz tehničkih razloga, a najverovatnije će se održati 11. decembra", rekli su u pazarskom prvoligašu.

Novopazarci su nakon odluke Upravnog odbora o istupanju iz lige naveli da su sudiji Maksimoviću zamerili što nije postupio po pravilima i prekinuo meč posle skandiranja navijača domaćeg tima osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Povezano

Sve vesti