"Nekad za Aliju, sad za Bakira, 100.000 vojnika"

Autor:

Udruženje bošnjačkih veterana "Zelene beretke" daje punu podršku bošnjačkom članu Predsednistva BiH i lideru SDA BiH, Bakiru Izetbegoviću.

15
A- A A+

Oni ga, kako kažu, podržavaju u odbrani domovine od već "dogovorenog srpsko-hrvatskog scenarija" za uništenje njihove jedine domovine.

"Vaša opredeljenost prema patriotizmu za Bosnu i Hercegovinu je pokazala neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje budućnost BiH, a posebno treba napokon zlonamerni pojedinci da shvate da su prošla vremena kada se upravljalo iz Beograda i iz Zagreba našim sudbinama", navodi se u saopštenju, prenosi RTRS.

Oni su poručili da, kao što su nekada stajali iza "vrhovnog komandanta pokojnog Alije Izetbegovića" tako danas stoje iza Izetbegovića sa više od, kako su poručili 100.000 iskusnih vojnika - veterana rata.

Vrh BIH kod Vučića: Izetbegović tera po svome...

Brojne reakacije na ponašanje Bakira Izetbegovića usledile su posle jučerašnjeg boravka tročlanog Predsedništva BIH u Beogradu.

Posle sastanka sa predsednikom Vučićem, srpski predsednik je rekao da je iznet stav Predsedništva BiH da dok Republika Srbija ne zauzme drugačiji stav po pitanju Kosova i Metohije, BIH će imati stav kao Republika Srbija. "Veoma smo zahvalni na tom stavu, jer i Srbija poštuje integritet BIH", rekao je tada Vučić.

Šta bi? "Rekao tri puta, pa porekao..."

Posle ove Vučićeve izjave, reagovao je opet Bakir Izetbegović. On je na to rekao da će se odluke BIH o ovom pitanju donositi između tri člana predsedništva u Sarajevu, a ne u Beogradu.

"Mi ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, Srbije i Hrvatske, ali i Evropske unije", rekao je Izetbegović, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Povezano

Sve vesti