Dačić sa Tilersonom, evo šta mu je rekao! (FOTO)

Autor:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beču sa američkom kolegom Reksom Tilersonom.

1
A- A A+


U razgovoru sa američkim kolegom, ministar Dačić je istakao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori, kao i da je Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom.

"Skrenuo sam mu pažnju da promene u američkoj politici treba da donesu samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova, budući da predstavnici starog establišmenta, ne mogu to da učine jer brane svoju politiku iz 90-tih godina."

Ministar Dačić u razgovaru sa Tilersonom definisao je još jednom poziciju naše zemlje, a to je želja da Srbija i SAD pronađu zajedničke interese.

Ko je moron? Reks ostaje!


Šef srpske diplomatije je ocenio da je neophodno imati češću komunikaciju, kao i da je potrebno videti kako možemo da imamo jednu dobitnu kombinaciju u kojoj bi se našli zajednički interesi a kako bi trajno bili rešeni neki problemi koji postoje u regionu, kao što je Kosovo i Metohija.

"Razgovor sa Tilersonom je bio otvaranje vrata da se početkom iduće godine napravi jedan bilateralni sastanak sa njim", ukazao je ministar Dačić, a prenosi MSP.

Sudeći po fotografijama, razgovor je bio srdačan....

Podsetite se kako je izgledala Dačićeva diplomatska ofanziva na Donalda Trampa:

Hit: Evo šta je Dačić pokazao Trampu FOTO, VIDEO

Povezano

Sve vesti