Milojević: Ako ne verujem ja, ko će?

Autor:

"Rekli smo i pre utakmice 'Ako smo zaslužili - proći ćemo'. I apsolutno smo zaslužili", rekao je trener Zvezde posle pobede protiv Kelna i plasmana u sledeću fazu Lige Evrope.

21
A- A A+
Vladan Milojević Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Keln i u Beogradu i ostvarili rezultat koji su njihovi navijači čekali 25 godina - evropsko proleće!

Ekipa Vladana Milojevića prva je u istoriji Lige Evrope koja je prošla put od prvog kola do nokaut faze, a trener crveno-belih rekao je u razgovoru za RTS da je morao da veruje, još od prvih utakmica, odigranih u junu!

"Mislim da je ovo zajednička pobeda svih nas, ljudi iz uprave koji vredno rade, navijača.. Igrači dobijaju najveći deo tog kolača i treba da uživaju. Ovo je Zvezda, ona treba da se vrati tamo gde jeste, u elitu i voleo bih da smo dali mali doprinos i da je ovo početak tog povratka Zvezde", rekao je Milojević posle utakmice.

Na pitanje da li je verovao od početka sezone, odgovorio je da je prosto morao.

"Ako ne verujem ja, ko će? Moram da verujem i kad mi je teško, igrači to ne smeju da vide. Rekli smo već, pozitivna energija, glad, glava dole... To je jednostavno u sportu".

Odrednicu "najbolji" usmerava potpuno ka fudbalerima.

"Presrećan sam. Ostavili su srce, to smo obećavali i mogu da kažem da će uvek tako da bude. Mislim da su momci zaslužili. Rekli smo i pre utakmice 'Ako smo zaslužili - proći ćemo'. Apsolutno smo zaslužili. Ambijent ovaj treba doživeti, ne postoji novac koji ovo može da plati", dodao je Milojević.

Rezimirao je dug put svojih "pulena" koji je počeo još u julu...

"Posle 25 godina Zvezda čeka to proleće. Ovi igrači su to apsolutno zaslužili svim ovim igrama koje su pružili u Evropi. Počeli smo u junu, igrali 14 evropskih utakmica. Jedina smo ekipa koja je do ovde stigla iz prvog kola kvalifikacija. To je ogroman uspeh i sve zasluge pripadaju igračima. Uvek sam verovao u njih i mislim da su to apsolutno zaslužili", naveo je Milojević.

Kada je reč o samoj utakmici protiv Kelna, Milojević je naveo da se trudio da Zvezda bude "bundesligaška ekipa".

"Pokušali smo da budemo bundesligaška ekipa, da skratimo prostore. Keln je izuzetno dobra ekipa, splet okolnosti ih je doveo tu gde jesu. Analizirali smo protivnika, odlučili se za ovakav način igre i na kraju se pokazalo kao dobro", rekao je Milojević i posebno pohvalio navijače.


Povezano

Sve vesti